Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το MINI κάνει ένα τέλειο backflip στο χιόνι [Video]


Ο Γάλλος οδηγός ράλλυ Guerlain Chicherit πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο backflip με αυτοκίνητο στον κόσμο πάνω σε...

παγωμένο τερέν και μάλιστα μέσω μίας στατικής και όχι κινούμενης ράμπας.

Ένα MINI τελικά προσφέρει πάντα νέες δυνατότητες. Μπορεί να κερδίζει στο Ράλι Ντακάρ δύο συνεχόμενες φορές, ή να κατακτά πάνω από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Αλλά τί γίνεται αν χρειαστεί να αψηφήσει τους νόμους της βαρύτητας και να δείξει στους snowboarders πώς να εκτελούν το τέλειο backflip; Ο λάτρης των extreme sports, freestyle σκιέρ και οδηγός ράλλυ Guerlain Chicherit εντυπωσίασε με το κατόρθωμά του στο θέρετρο χειμερινών σπορ του Tignes, στην πατρίδα του, τη Γαλλία, αποδεικνύοντας ότι τα καταφέρνει και σ’ αυτό. Ο Chicherit εκτέλεσε για πρώτη φορά με αυτοκίνητο ένα τέτοιο ακροβατικό μέσω στατικής ράμπας. Ο οδηγός και το MINI προσγειώθηκαν χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά σε ένα στρώμα φρέσκου χιονιού μετά από το τέλειο ανάποδο άλμα στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα.

Το επιτυχημένο εναέριο ακροβατικό είναι το αποκορύφωμα μιας ήδη επιτυχημένης καριέρας του Chicherit στα extreme sports. Ο 34-χρονος νιώθει στο στοιχείο του στο χιόνι όπως και στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου ράλι. Τέσσερις φορές πρωταθλητής του ελεύθερου σκι, έχει κερδίσει επίσης το Γαλλικό πρωτάθλημα ράλι δύο φορές. Ο Γάλλος είναι βετεράνος της X-raid Team (που πήρε δύο συνεχόμενους τίτλους στο Ράλι Ντακάρ φέτος τον Ιανουάριο με το MINI ALL4 Racing), έχοντας κάνει το ντεμπούτο του με τη Γερμανική ομάδα το 2006. Το 2011, ο Chicherit οδήγησε για πρώτη φορά το MINI ALL4 Racing στο σκληρότερο ράλι της Νοτίου Αμερικής.

Η επίδειξη MINI Backflip στο Tignes έδωσε στον Chicherit την ευκαιρία να συνδυάζει όλα τα πάθη του για τα extreme sports.
To Tignes είναι από τα πιο διάσημα μέρη διεξαγωγής χειμερινών σπορ στη Γαλλία, ενώ φιλοξένησε τα αθλήματα ελεύθερου σκι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1992.

Το ανάποδο άλμα είχαν προηγουμένως επιχειρήσει και άλλοι οδηγοί. Ο Chicherit γιορτάζει τώρα ένα διπλό επίτευγμα, καθώς γίνεται ο πρώτος δεξιοτέχνης-οδηγός που πετυχαίνει την τέλεια προσγείωση και μάλιστα χωρίς «υποστήριξη», που σημαίνει χωρίς τη βοήθεια ειδικής ράμπας με κινούμενα στοιχεία ώστε να αυξηθεί η περιστροφική κίνηση του αυτοκινήτου. Για την απογείωσή του, ο Chicherit χρησιμοποίησε στατική ράμπα που παραπέμπει στο πρότυπο ¼ σωλήνα για πίστα freestyle. Αφού επιλέχθηκε η ιδανική γωνία ράμπας, ο Chicherit χρειαζόταν μόνο 2 πράγματα για να εκτελέσει με επιτυχία το δύσκολο stunt: ένα πολύ ελαφρύ πάτημα με το γκάζι και ένα ΜΙΝΙ με ανάλογες…. αλτικές ικανότητες!



peritroxon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου