Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σταδιακή βελτίωση του καιρού


Βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού, σήμερα Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες μόνο νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα. 


Στα ηπειρωτικά η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Σταδιακή άνοδο θα σημείωσει η θερμοκρασία από την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά σήμερα Σάββατο:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη 
αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα και σταδιακή βελτίωση του σκηνικού. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα βρίσκονται σε ενίσχυση εντάσεως έως και 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα που θα διαρκέσουν ως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε μεταβλητούς εντάσεως έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στις νότιες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:
Την Κυριακή, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο από τα νοτιοανατολικά.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια τμήματα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Νεφώσεις θα έχει η υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου