Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πλοίο νοσοκομείο για τους ακρίτες


Iατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ακρίτες του Αιγαίου - Πλωτό νοσοκομειακό πλοίο από τον Σεπτέμβριο το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».


Η δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως από το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του...
Πολεμικού Ναυτικού στους κατοίκους των ακριτικών μικρονησιών του Αιγαίου από του προσεχούς Σεπτεμβρίου εξετάστηκε σήμερα από την αρμόδια Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στο πλοίο, που ναυλοχούσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

Η ΑΝΥΠΕΘΑ ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Υπαρχηγό Στόλου Υποναύαρχο Σπυρίδων Κονιδάρη ΠΝ, τον Διευθυντή Υγειονομικού Υποναύαρχο (ΥΙ) Ευάγγελο Νεονάκη ΠΝ και αξιωματικούς του ΠΝ για τις δυνατότητες του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», που εκτός όλων των άλλων επιχειρησιακών του δυνατοτήτων (ανεφοδιασμού άλλων πλοίων εν πλω με καύσιμα, πυρομαχικά και εφόδια, χρησιμοποιήσεώς του ως «πλοίου διοικήσεως» κ.λπ.) διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο. Μετά την ενημέρωση και την περιήγηση στο πλοίο η ΑΝΥΠΕΘΑ τόνισε ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί από το Σεπτέμβριο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών.

«Η δυνατότητα παροχής πλήρους ιατρονοσηλευτικής φροντίδας με τον κατάλληλο εργαστηριακό και τεχνικό εξοπλισμό καθιστά το πλοίο αυτό ιδιαίτερης σημασίας ενώ η επιχειρησιακή του ικανότητα να συνδράμει σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, καθιστά σημαντική την κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός προσθέτοντας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και αναλαμβάνουν δράσεις για την στήριξή της. Προγράμματα και δράσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο της προληπτική ιατρικής με την ενεργή συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ εξετάζεται «υπό τις οδηγίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, η δυνατότητα οργάνωσης εκστρατείας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προληπτική ιατρική- περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, κάθε καλοκαίρι, Διακλαδικές ομάδες γιατρών και νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταφέρονταν με πλοία του ΠΝ σε διάφορα ακριτικά νησιά και εξέταζαν τους κατοίκους. Τώρα φαίνεται ότι λόγω Μνημονίου αυτό άλλαξε.


Πηγή:tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου