Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Οικονομικών: Ποιά μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης;



- Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τις... κυβερνητικές διαρροές για παζάρια Σαμαρά - τρόικας για την μείωση τουφόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Ανακοίνωση της μιας γραμμής για τα σημερινά δημοσιεύματα
- Αν κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες μπορούμε να το διαπραγματευθούμε, διαβεβαίωναν πηγές από το
Μαξίμου



Με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρεί να διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

"Δεν τίθεται θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης", λέει η ανακοίνωση διαψεύδοντας στην ουσία κυβερνητικά στελέχη αλλά και το ίδιο το Μαξίμου που τροφοδοτούν τις τελευταίες ώρες τους δημοσιογράφους με τα σχέδια που δήθεν καταστρώνει η κυβέρνηση.

Υποτίθεται ότι το θέμα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα ρίξει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στο τραπέζι και θα το διαπραγματευθεί με την τρόικα.

Διαμηνύουν μάλιστα από το Μαξίμου στα υπουργεία: “Να κλείσουν όλα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε”.

Όμως, τώρα, διαψεύδουν για ακόμα μια φορά τους εαυτούς τους.

Μέχρι πριν λίγες ώρες μάλιστα έλεγαν ότι σε αντίθεση με τον ΦΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πιο εύκολο να πείσει την τρόικα ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και άρα αύξηση των εσόδων στην περίπτωση της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο καθώς τα στοιχεία του περασμένου χειμώνα έδειξαν κατακόρυφη πτώση στην κατανάλωση και ελάχιστη αύξηση των εσόδων παρά τον διπλασιασμό των φόρων.





Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου