Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Για το δυο στα δυο η Εθνική μας κόντρα στη Ρωσία



Να γίνει αφεντικό στον Δ' όμιλο θέλει η γαλανόλευκη


Συνέχεια στην πολύ καλή της πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας θέλει να δώσει η Εθνική Ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρωσία (22:00, ΑΝΤ1) και φιλοδοξεί να κάνει το 2/2 στον Δ’ όμιλο της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι ξεκίνησε με επιβλητική νίκη επί της Σουηδίας στο τουρνουά σε αντίθεση με την αντίπαλό του που έχασε από την Ιταλία και μπήκε με το… αριστερό.

Στο άκουσμα του ονόματος της Ρωσίας πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Ωστόσο, η «αρκούδα» είναι αρκετά αποδυναμωμένη από τα τελευταία χρόνια αφού λείπουν μεγάλα αστέρια της.

Αντρέι Κιριλένκο, Σάσα Κάουν, Βίκτορ Χριάπα, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Τιμοφέι Μοζγκόφ απουσιάζουν από το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τους Βιτάλι Φριτζόν, Αλεξέι Σβεντ και Σεργκέι Μόνια να αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους που στο σύνολό τους είναι νεαροί σε ηλικία παίκτες αλλά ταλαντούχοι.

Η μικρότερη δυναμικότητα της ομάδας του Βασίλι Καράσεφ σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια φάνηκε από το πρώτο της ματς με την Ιταλία αν και το come back που έκανε στο τέλος και μείωσε τη διαφορά άφησε κάποια ελπίδα για τη συνέχεια.

Με βάση την εικόνα της πρώτης αγωνιστικής η Ελλάδα είναι το φαβορί της αναμέτρησης μετά και το +28 επί της Σουηδίας και την επίδειξη δύναμης που έκανε στην πρεμιέρα. Ωστόσο, σε τέτοια μεγάλα τουρνουά πάντα υπάρχουν κίνδυνοι και αν οι Έλληνες διεθνείς δεν προσέξουν μπορεί να την… πατήσουν όπως η Γαλλία και η Τουρκία από Γερμανία και Φινλανδία αντίστοιχα στο εναρκτήριό τους παιχνίδι στο θεσμό.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος φαίνεται πως έχει εμφυσήσει στους παίκτες του τον σεβασμό προς τον αντίπαλο, έτσι ώστε η «γαλανόλευκη» να παρουσιάζεται σοβαρή σε κάθε αγώνα της. Άλλωστε, θεωρητικά το ματς με τη Ρωσία είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό με τη Σουηδία, αλλά με τη φόρα που έχει πάρει η Εθνική έχει τον πρώτο λόγο για να διατηρήσει το απόλυτο στο Κόπερ.

Δ' Όμιλος

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 2 79-51
Ιταλία 2 76-69
Φινλανδία 2 61-55
Τουρκία 1 55-61
Ρωσία 1 69-76
Σουηδία 1 51-79

Το σημερινό πρόγραμμα:
15:30 Φιλανδία-Σουηδία
18:45 Ιταλία-Τουρκία
22:00 Ελλάδα-Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου