Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επιχειρήσεις ... στα πρόθυρα του «κραχ»



Επιχειρήσεις που κάποτε μεσουρανούσαν, σήμερα, βγαίνουν στο «σφυρί» λόγω οφειλών που δεν μπορούν να καλύψουν




Ένα καθημερινό δράμα βιώνουν επιχειρηματίες, ακόμη και κάποιοι που κάποτε μεσουρανούσαν και ανήκαν στους "δυνατούς" της αγοράς. Η κρίση, όμως, έφερε τα πάνω-κάτω, με αποτέλεσμα, άλλοτε κραταιοί επιχειρηματίες να βλέπουν τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο "σφυρί".

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα δύο πολύ γνωστών επιχειρήσεων, μίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχαγωγίας και της εστίασης και εέτερης με αντικείμενο την παραγωγή ειδών διατροφής. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, προ κρίσης, ότι οι δύο αυτές επιχειρήσεις θα έβλεπαν περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν σε πλειστηριασμό για οφειλές 85.000 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και το εξωπραγματικό ποσό των 14 εκ. ευρώ στη δεύτερη!

Από τις δεξιώσεις ... στο "σφυρί"

Κάποτε φιλοξενούσε στιγμές ευτυχίας και διασκέδασης, όμως σήμερα αντιμετωπίζει τον πλειστηριασμό για οφειλές ύψους 85.014,88 ευρώ. Ο λόγος για πασίγνωστη επιχείρηση εστίασης και εκδηλώσεων που στις 18 Σεπτεμβρίου θα δει να βγαίνει σε δημόσιο πλειστηριασμό το ακίνητο στο οποίο εδρεύει η επιχείρηση λίγο έξω από το Ηράκλειο. Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων, εντός του οποίου βρίσκεται το κτίσμα εμβαδού μισού στρέμματος βγαίνει στο "σφυρί" με τιμή πρώτης προσφοράς τις 550.000 ευρώ.

Επιχείρηση και επιχειρηματίας οφείλουν εκατομμύρια ευρώ


Τόσο η εταιρεία παραγωγής τροφίμων όσο και ο ιδιοκτήτης της σύρονται στο Ειρηνοδικείο για τον πλειστηριασμό ακινήτων ιδιοκτησίας τους, μεγάλης μάλιστα αξίας. Αιτία οι οφειλές που συνολικά υπερβαίνουν τα 14 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα σε πλειστηριασμό βγαίνουν: κτήμα σε δήμο της ενδοχώρας με κτηνοτροφική μονάδα εντός των ορίων τους (τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ), οικόπεδο στην ίδια περιοχή (τιμή πρώτης προσφοράς 120.000 ευρώ), έτερο κτήμα (τιμή πρώτης προσφοράς 130.000 ευρώ), οικόπεδο με μεζονέτα εντός των ορίων του (τιμή πρώτης προσφοράς 300.000 ευρώ)



Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου