Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

"Δεν ενδιαφερόμαστε για την ώρα για επιπλέον ποσοστό στον ΟΤΕ"



Η συμφωνία μετόχων με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τον ΟΤΕ προβλέπει την εξαγορά του εναπομείναντος ποσοστού που έχει στα χέρια του το ελληνικό δημόσιο, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον...


 από την πλευρά μας για να προχωρήσουμε σε αυτή την εξαγορά. Αυτό απάντησε ο CFO του ομίλου της Deutsche Telekom Tim Hoettges σε ερώτηση του Capital.gr σχετικά με το ποσοστό του ΟΤΕ, διαλύοντας όποιες φήμες είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα σχετικά με πιθανή εξέλιξη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

"Έχουμε τη συμφωνία μετόχων η οποία μας δίνει τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να αγοράσουμε κάποιο ποσοστό από το ελληνικύ Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούργιο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Hoettges.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο όπου ο γερμανικός όμιλος παρουσίασε τη σημασία και τις εφαρμογές των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο και ουσιαστικά έδωσε μια πρόγευση για το πως βλέπει η DT το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telekom εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ τον Μάιο του 2008, ύστερα από σχετική συμφωνία που υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση. Μετά από επιπλέον πωλήσεις μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανέρχεται, από τις 11 Ιουλίου 2011, σε 40% και του ελληνικού Δημοσίου σε 10%, ενώ το υπόλοιπο 50% βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά.

Η DT σχεδιάζει το μέλλον των τηλεπικοινωνιών για όλη την Ευρώπη

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση στο Βερολίνοόπως ανέφερε και νωρίτερα το Capital.gr παρών ήταν φυσικά ο CEO της εταιρείας κ. Obermann, καθώς και ο διάδοχος του Tim Hottges. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επερχόμενη έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο και ουσιαστικά έδωσε μια πρόγευση για το πως βλέπει η DT το μέλλον των τηλεπικοινωνιών.

"Καθώς ο όγκος δεδομένων αυξάνεται συνεχώς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρούμε συνεχώς σε αναβαθμίσεις των δικτύων". Με αυτή τη φράση o κ. Rene Obermann ξεκίνησε την ομιλία του δίνοντας το στίγμα για τις τεχνολογικές εξελίξεις των επόμενων ετών και έν συνεχεία έδωσε το λόγο στον CEO της μητρικής εταιρείας κ. N.J. v Damme.

Ο κ. v Damme ήταν εξαιρετικά σαφής. "Επενδύουμε για να δημιουργήσουμε το δίκτυο του μέλλοντος". Θέλουμε να καλύψουμε σύντομα το 85% των νοικοκυριών στη Γερμανία με οπτικές ίνες για γρήγορη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω σταθερών δικτύων αλλά και οι γρήγορες ταχύτητες στα κινητά δίκτυα είναι επίσης σημαντικές. Πρόσφατα σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ στις ταχύτητες σύνδεσης μέσω κινητών δικτύων και οι καινούριες συσκευές θα μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις πολύ γρήγορες ταχύτητες. "Για να πετύχουμε αυτή την τεχνολογική αναβάθμιση θα δημιουργηθούν 52.000 εργοτάξια σε όλη τη χώρα και οι ταχύτητες θα αγγίζουν τα 100 Mbps για τα σταθερά και τα 150 Mbps για τα κινητά.

Ο κος. v Damme ανακοίνωσε επίσης την πιλοτική δημιουργία μιας ¨ασύρματης πόλης¨. Στα άμεσα σχέδια της DT είναι να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο που θα καλύπτει το σύνολο της πόλης του Αμβούργου, που θα μεταμορφωθεί σε έναν ¨παράδεισο για τους surfers¨. Είναι περισσότερο από προφανές ότι η συγκεκριμένη εμπειρία θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Η κοινή συνισταμένη όλων των επενδυτικών σχεδίων της DT βασίζεται στο ότι όλες οι υπηρεσίες θα βασίζονται σε τεχνολογίες ip και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των δικτύων. Στον τομέα αυτό συμμετέχει φυσικά και ο ΟΤΕ. Κατά την πάγια πρακτική της DT να αναθέτει σε θυγατρικές διάφορα projects που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης, ο ΟΤΕ έχει αναλάβει (για όλες τις χώρες του ομίλου) την έρευνα και υλοποίηση μιας τεχνολογίας που ονομάζεται vectoring και ουσιαστικά εκμεταλλεύεται το υπάρχον δίκτυο χαλκού για να προσφέρει σύνδεση υψηλών ταχυτήτων στους καταναλωτές. Επικεφαλής αυτού του project είναι ο κ. Τηλέμαχος Δουκόγλου.






Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου