Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινός αγώνας δασκάλων - καθηγητών



Aρχισε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, η ψήφιση του οποίου αναμένεται αργά απόψε, ενώ...


 θα προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συλλαλητήριο πραγματοποιούν δάσκαλοι και καθηγητές στο Σύνταγμα.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε «τσουνάμι απολύσεων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση», την κάλεσε να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και στήριξε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να νιώθει ασφαλής».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου κατατέθηκαν συνολικά 51 τροπολογίες.

Στις 18.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία των καθηγητών στη Βουλή. Ξεχωριστή πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 19.00.

Κοινό απεργιακό μέτωπο ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Συμπόρευση με τους καθηγητές στις κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι δάσκαλοι, μετά από συνάντηση που είχαν νωρίτερα τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Οι δάσκαλοι αναμένεται να αποφασίσουν την Πέμπτη αν θα μετέχουν σε κοινό απεργιακό μέτωπο με τους καθηγητές, ωστόσο προσανατολίζονται στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης υπενθύμισε ότι η γενική συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ αποφάσισε απεργία διαρκείας, με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.


Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου