Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Προς αποκλεισμό εθνικών οδών οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ



Με βασικό σύνθημα «Δεν πωλείται η ΛΑΡΚΟ. Πωλείται η Ελλάδα», οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω τη Βουλή, αντικρούοντας τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.




Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θ. Παφίλη, ενώ ανακοίνωσαν πως μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν τον αποκλεισμό εθνικών οδών.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και έξω το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου επιτροπή είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Oι δεσμεύσεις του Χρήστου Σταϊκούρα ως προς το μέλλον της επιχείρησης δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αντιδράσει έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, διεκδικούν να παραμείνει η εταιρεία ανοιχτή, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η εταιρεία μέσω των θέσεων των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Η Βασιλίσσης Σοφία, η οποία παρέμεινε κλειστή, δόθηκε στην κυκλοφορία.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Μπουκάλια με νερό στον Πρ.Παυλόπουλο

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.




Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου