Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτη ήττα της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ



Με ηγέτη το Μπελινέλι (23π.) η Ιταλία επικράτησε με 81-72 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου και με το 4Χ4 πήρε την πρώτη θέση του γκρουπ.



Το καταστροφικό τρίτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο η Ελλάδα δέχτηκε 27 πόντους έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πιανιτζάνι να φτάσει στη μεγάλη νίκη και να «κουβαλήσει» δύο νίκες στη Λιουμπλιάνα, όπου θα γίνουν τα ματς της δεύτερης φάσης. Το αυριανό ματς με την Φινλανδία είναι οριακό για τη «γαλανόλευκη», καθώς θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μην αναγκαστεί να «κυνηγάει» βαθμούς στην επόμενη φάση κόντρα σε μεγάλες ομάδες, όπως η Ισπανία. Αξίζει να επισημανθεί ότι και σήμερα δεν αγωνίστηκε ο Σπανούλης, ο οποίος έκανε ζέσταμα με την εθνική ομάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Απόλυτη ισοροπία για τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε Ελλάδα και Ιταλία ισόπαλες 16-16. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά με τον Καϊμακόγλου, αλλά με το Ντατόμε να πετυχαίνει 6 πόντους η σκουάντρα ατζούρα ισορρόπησε μετά τα μισά της περιόδου και ξέφυγε με τρεις (14-11). Το τρίποντο του Περπέρογλου έφερε τα πράγματα σε ισορροπία κι από κει και πέρα οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα καλάθι.

Η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε ενέργεια και ρυθμό στην Ελλάδα. Με επτά πόντους του διεθνή φόργουορντ η «γαλανόλευκη» ξέφυγε με 5 (25-20) γεγονός που ανάγκασε τον Πιανιτζάνι να πάρει τάιμ άουτ. Η Ιταλία ανέκαμψε γρήγορα και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Τζεντίλε ισοφάρισε (25-25) αναγκάζοντας αυτή την φορά τον Τρινκέρι να καλέσει τους διεθνείς στον πάγκο για να τους δώσει οδηγίες.

Περίπου 2.5 λεπτά πριν το ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (33-27) χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Μπουρούση, ο οποίος στο διάστημα αυτό πέτυχε 6 πόντους. Με το Μπελινέλι να πετυχαίνει τρίποντο σε «νεκρό χρόνο» η Ιταλία μείωσε στο καλάθι με την εκπνοή του πρώτου 20λεπτου (38-36).

Καταστροφικό 'ήταν το τρίτο 10λεπτο για την εθνική, η οποία έπαθε «μπλακ άουτ» στην επίθεση, ενώ η ευστοχία των Ιταλών έξω από τα 6.75μ ήταν «εκνευριστική». Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε προβάδισμα με 51-45 για πρώτη φορά σε ολόκληρο το ματς, έχοντας 7/15 τρίποντα και με το Μπελινέλι να ακολουθεί το Ντατόμε οι Ιταλοί ξέφυγαν με 57-50 βάζοντας δύσκολα στην εθνική μας ομάδα. Ο Τζεντίλε έκανε το 59-51 και με δύο βολές του Μπελινέλι η διαφορά αυξήθηκε σε διψήφιο αριθμό (61-51). Η Ελλάδα το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει τη διαφορά και να κλείσει η περίοδος με 63-57 υπέρ των Ιταλών.

Σε προσωπικό...σόου του Νίκου Ζήση μετατράπηκε η τελευταία περίοδος. Ο διεθνής πλέι μέικερ με 10 πόντους ισοφάρισε 70-70 περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη. Για πάνω από 2 λεπτά η Ελλάδα έμεινε χωρίς καλάθι στη συνέχεια, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να ξεφύγουν με 74-70 και να «αγκαλιάσουν» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου