Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωμπάσκετ: Αποφασισμένοι για νέο ξεκίνημα οι διεθνείς μας



Ο όμιλος της εθνικής και τα σενάρια πρόκρισης


Μια νίκη επί της Ισπανίας, απέναντι στην οποία η Εθνική δεν έχει επικρατήσει σε επίσημο ματς από το 2002, μπορεί να αλλάξει άρδην το κλίμα, να βάλει φτερά στα πόδια των παικτών, έστω κι αν ακόμη κι αυτή από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδευτεί από τουλάχιστον άλλη μία κόντρα σε Σλοβενία ή/και Κροατία.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει μιλήσει με τους διεθνείς για αγωνιστικά και μη ζητήματα και θα το κάνει ξανά στις δύο σημερινές προπονήσεις (πρωί και απόγευμα). Είναι προβληματισμένος περισσότερο από ποτέ και γνωρίζει πως ενδεχόμενη αποτυχία θα χρεωθεί σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών τερμάτισε στην τρίτη θέση του τετάρτου ομίλου με ρεκόρ 3 νίκες 2 ήττες. Το κακό όμως είναι πως οι ήττες από Ιταλία και Φινλανδία κοστίζουν αρκετά στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, καθώς στην επόμενη φάση δεν θα κουβαλάει καμία νίκη στον νέο όμιλο. Αντιθέτως, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ούσα στον πάτο της βαθμολογίας. Πιο αναλυτικά όμως ο όμιλος έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. Ιταλία 2-0
2. Ισπανία 1-1
3. Σλοβενία 1-1
4. Κροατία 1-1
5. Φινλανδία 1-1
6. Ελλάδα 0-2

Τα σενάρια πρόκρισης

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα σενάρια πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Κατ’ αρχάς, με 3 νίκες -κόντρα σε Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία- κάνοντας το απόλυτο δηλαδή, η επίσημη αγαπημένη θα βρίσκεται σίγουρα στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση που οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι κάνουν 2 νίκες στον όμιλο και κάποια εκ των Κροατία και Σλοβενία κάνουν μόνο μια νίκη, τότε η εθνική μας ομάδα θα βρίσκεται στην οκτάδα.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν ισοβαθμίες ανάμεσα σε εμάς και τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου μας (Φινλανδία και Ιταλία) και να μείνουμε εκτός συνέχειας. Βέβαια αυτό θα γίνει σε περίπτωση που εμείς κερδίσουμε τους Ισπανούς και τελειώσουμε με το ίδιο ρεκόρ τόσο με Φινλανδούς, όσο και με Ιταλούς.

Επίσης, σε περίπτωση που εμείς κερδίσουμε Σλοβενία και Κροατία και κάποια εκ των δύο επικρατήσει Φινλανδίας και Ιταλίας όλα θα κριθούν στις διαφορές, με την πλάστιγγα να γέρνει κατά μας.

Βέβαια, σε περίπτωση που η επίσημη αγαπημένη κάνει μία ή καμία ήττα -πράγμα το οποίο απευχόμαστε άπαντες- τότε αυτόματα μένει εκτός συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου