Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κορωνίδης και Καμπούρης αναλαμβάνουν το «τιμόνι» του ΑΔΜΗΕ – Από το εσωτερικό της εταιρείας η νέα διοίκηση



Επιβεβαιώνει και δια του εκπροσώπου του το ΥΠΕΝ η πληροφορία ότι οι κύριοι Κορωνίδης και Καμπούρης αναλαμβάνουν πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα στον ΑΔΜΗΕ...



στη θέση των Κορωνιωτάκη - Μπλάνα.

Το Εποπτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την τοποθέτηση της κυρίας Αικατερίνης Βάσιου στο Διοικητικό Συμβούλιο. Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα με τη σύνθεση που προαναφέρθηκε.

Σύμφωνα με όσα δηλώνονται από το ΥΠΕΝ, το Εποπτικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα για πρώτη φορά τις αμοιβές των Κορωνιωτάκη - Μπλάνα για το 2016 και αυτές είναι προσαρμοσμένες στο πλαφόν που υπήρχε πριν την κατάργησή του.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Μπλανας δεν παραιτείται, δηλώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο βαθμό που ο βασικός μέτοχος, δηλαδή η ΔΕΗ, αποφασίζει το διορισμό νέου Διευθύνοντος.

Παράλληλα, τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ προχώρησαν στην εξής ανακοίνωση αναφορικά με τα γεγονότα:

"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν στην δήθεν στάση μας ως μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την ΔΕΗ, σχετικά με το θέμα των αμοιβών του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Ι. Μπλάνα και εις αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Ουδέποτε εγκρίθηκε ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Ι. Μπλάνα στα ποσά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και όπως πληροφορηθήκαμε εισέπραξαν.

- Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας, αλλά ούτε και σε γνώση του Εποπτικού Συμβουλίου, πριν την εκταμίευση των ποσών αυτών, ότι οι καταβληθείσες αμοιβές αναπροσαρμόστηκαν και δη αναδρομικά στο ύψος των ποσών που είδε το φως της δημοσιότητας.

- Είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήταν στη βούληση του νομοθέτη, μετά το 2010, ο καθορισμός των αμοιβών Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων δημοσίων επιχειρήσεων σε αυτά τα ύψη.

- Η υπ’αρ. 43/29.7.2016 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, που μεταξύ άλλων προενέκρινε τις αμοιβές των ανωτέρω Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2016, έλαβε υπόψη τα μέχρι τότε εισπραχθέντα ποσά, και υπέκειτο σε περαιτέρω ακριβή προσδιορισμό κατά το άρ.21 του Καταστατικού που προβλέπει προσδιορισμένη κατά ποσό και ανά σύμβουλο του ΔΣ αμοιβή ή/και αποζημίωση".

Νωρίτερα το energypress έγραφε:


Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να λύσει το θέμα της αντικατάστασης του Προέδρου Μ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου Γ. Μπλάνα της εταιρείας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις θέσεις των απομακρυνόμενων αναλαμβάνουν ο μέχρι σήμερα διευθυντής του ΑΔΜΗΕ, Γιάννης Καμπούρης στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και το μέχρι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Κορωνίδης στη θέση του προέδρου.

Επιδίωξη είναι να λυθεί σήμερα το θέμα που έχει απασχολήσει κατά κόρον τη δημοσιότητα. Άγνωστο παραμένει ποιος χειρισμός θα επιλεγεί τελικά για τον κ. Μπλάνα, ο οποίος έχει αρνηθεί να παραιτηθεί, σε αντίθεση με τον κ. Κορωνιωτάκη ο οποίος συνεργάζεται με το Υπουργείο και το Εποπτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου