Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

«Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό» το θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού!

Χαλκίδα: «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό» το θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού!


Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, από την Κυριακή 5/2 έως την Κυριακή 26/2, περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, φαγητό, κρασί και δραστηριότητες για κάθε ηλικία

Η Χαλκίδα φοράει τα αποκριάτικα της κουστούμια και προσκαλεί τους λάτρεις της Αποκριάς στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας!

Με θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό», η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ, εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών που θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με αποκορύφωση το τριήμερο της Αποκριάς στις 24-26 Φεβρουαρίου.Ο θεσμός του Θαλασσινού Καρναβαλιού της Χαλκίδας ξεκίνησε από πέρσι με τους πειρατές να προσπαθούν να καταλάβουν το Στενό του Ευρίπου. Δεν τα κατάφεραν… και φέτος τη σκυτάλη παίρνουν οι Θεοί του Ολύμπου και η μοίρα του απόρθητου περάσματος εναπόκειται πλέον στη θεϊκή βούληση…. Το σενάριο διαδραματίζεται στο στενό του Ευρίπου, εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.


Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, από την Κυριακή 5/2 έως την Κυριακή 26/2, περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, φαγητό, κρασί και δραστηριότητες για κάθε ηλικία. Το Σάββατο 25/2 έχουν προγραμματισθεί η μεγάλη στεριανή παρέλαση καρναβαλιστών με ελεύθερη συμμετοχή ομάδων και η «Λευκή Νύχτα», όπου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26/2 το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και δρώμενα για τα παιδιά, ενώ συνεχίζεται με συναυλίες και δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας υπόσχεται να σας μαγέψει. Η μέρα κλείνει με ένα μεγάλο πάρτι συντροφιά με τους Rec.
Την Καθαρά Δευτέρα 27/2 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα.
Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΜΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9

Δείτε το πρόγραμμα του πρωτότυπου καρναβαλιού


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia