Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Δύσκολη νίκη, αλλά νίκη με Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός



Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ με 73-62, σημείωσε τη 16η νίκη σε 22 αγώνες κι έπιασε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη δεύτερη θέση...

 της Ευρωλίγκας, αφήνοντας πίσω δυο νίκες τη Φενέρμπαχτσε, που ηττήθηκε νωρίτερα από την Νταρουσάφακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» εδραίωσαν έτσι την παρουσία τους στην πρώτη τριάδα, ενώ απέχουν μια νίκη από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Η νίκη ήρθε πάντως δύσκολα, καθώς οι Λιθουανοί έκοψαν το ρυθμό του Ολυμπιακού, δεν τον άφησαν να τρέξει και για περίπου 32 λεπτά είχαν γίνει «στενός κορσές» στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Κολόνα της επιτυχίας ήταν για άλλη μια φορά ο εξαιρετικός Γιώργος Πρίντεζης, που αναδείχθηκε MVP του αγώνα φτάνοντας στο double-double με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 30 στην αξιολόγηση!

Την ώρα που έπρεπε βρήκε συμπαράσταση από τον Ματ Λοτζέσκι, που με 7 σερί πόντους στην τελευταία περίοδο μετέτρεψε το 57-55 σε 64-57 δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα του και «σκοτώνοντας» την ψυχολογία της Ζαλγκίρις.

Ο Σπανούλης βελτίωσε την εικόνα του προς το τέλος, ο Μιλουτίνοφ «σκέπασε» τα καλάθια και ο Γουότερς έδωσε πολύτιμες λύσεις σε οργάνωση και σκορ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στο ΣΕΦ για να κάνει τη ζημιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκαν ισόπαλα (19-19, 35-35). Στο 30΄ ο Ολυμπιακός περνούσε με βραχεία κεφαλή (56-54). Ο Λοτζέσκι έδωσε λύσεις στη συνέχεια, στο 35΄ οι Λιθουανοί μείωσαν σε 64-61, αλλά με καλάθια των Πρίντεζη και Μπιρτς οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 68-61 στο 37΄ και ο αγώνας ουσιαστικά κρίθηκε σε εκείνο το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου