Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Προσωρινά μέτρα κατά ΛΑΓΗΕ από τέσσερις εταιρείες

Προσωρινά μέτρα κατά ΛΑΓΗΕ από τέσσερις εταιρείες

Προσωρινά μέτρα κατά του ΛΑΓΗΕ για τη χρέωση προμηθευτή υπέρ ΑΠΕ πέτυχαν οι τέσσερις ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στο ΛΑΓΗΕ να καταγγείλει τις συμβάσεις με τους ιδιώτες προμηθευτές, λόγω μη καταβολής ολόκληρου του ποσού από τις χρεώσεις των προμηθευτών. Προϋπόθεση για να μη γίνει καταγγελία από τον Λειτουργό, αναφέρει η απόφαση, είναι οι εταιρίες να καταβάλουν τη μισή αξία της χρέωσης, όπως αυτή προκύπτει από τα εβδομαδιαία εκκαθαριστικά του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού.

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 10 Μαρτίου και σημειώνεται ότι τα προσωρινά μέτρα ζήτησε η Elpedison, ενώ αντίστοιχα κινήθηκαν και οι εταιρίες Ήρων, Protergia και Watt & Volt.

Στελέχη των ιδιωτών προμηθευτών ερμηνεύουν ως δικαίωση των θέσεών τους τα προσωρινά μέτρα που αποφάσισε το δικαστήριο, την ώρα που η αρμόδια Αρχή, η ΡΑΕ, δεν απάντησε ποτέ σε αιτήματά τους για το θέμα της χρέωσης προμηθευτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα η Elpedison είχε στείλει καταγγελία στη ΡΑΕ, ζητώντας τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων αλλά και προσωρινών μέτρων αναφορικά με τη χρέωση προμηθευτή υπέρ ΑΠΕ. Η Αρχή, σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, δεν απάντησε ποτέ.



Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου