Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

To Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου

To Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου

Η σημερινή Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου, που εορτάζεται -για 14η χρονιά- σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλον τον κόσμο όπως επίσης και στην Ελλάδα, αποτελεί μια ακόμη...



 ευκαιρία για ενίσχυση των προσπαθειών στην κατεύθυνση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των διαδικτυακών τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων από το σύνολο των πολιτών και, πρωταρχικά, από τους νέους και τα παιδιά.




Ο σεβασμός προς τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, η δημιουργική ενασχόληση και η ορθή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, όπως και η καταπολέμηση του «ψηφιακού αναλφαβητισμού» των ενηλίκων δεν βρίσκονται μονάχα στο επίκεντρο του εορτασμού της χώρας μας, αλλά και στο επίκεντρο της πολιτικής που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς,το Υπουργείο εφαρμόζει στην πράξη -κινητοποιώντας το σύνολο της κοινωνίας- το σύνθημα: «Γίνετε η αλλαγή. Ενωθείτε για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».




Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλέστερου Διαδικτύου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε:

«Τα παιδιά στην Ελλάδα αξίζουν ένα διαδίκτυο δημιουργικό με ασφαλές περιεχόμενο και δυνατότητες, που θα τα προετοιμάζει ώστε να γίνουν πολίτες του μέλλοντος. Όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί και Πολιτεία, οφείλουμε να κάνουμε το μέγιστο ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ψηφιακό περιβάλλον για τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου