Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά προγράμματα με εικαστικά εργαστήρια κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών διοργανώνει για τους μικρούς φίλους του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 


Στόχος είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Οι μικροί επισκέπτες θα μάθουν για τον θαλάσσιο κόσμο μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες» και θα αντλήσουν πληροφορίες για τον αιγυπτιακό πολιτισμό με τη βοήθεια των εκθεμάτων της Συλλογής Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Θα πραγματοποιήσουν έρευνα στον εκθεσιακό χώρο με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων και με τη ζωγράφο του Μουσείου θα φτιάξουν μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

Αναλυτικά:


1. «Θαλασσινές περιπέτειες… στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών στις 7, 11 και 12 Ιουλίου.

2. «Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά…» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στις 4, 5 και 14 Ιουλίου.

Τα προγράμματα θα διαρκούν από τις 11:00 έως τις 13:00. Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου. Έναρξη των δηλώσεων στις 29 Ιουνίου 2017. Τηλ. επικοινωνίας: 2132144889.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου