Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η μαθήτρια από τα Χανιά που έγινε δεκτή στο ΜΙΤ

Η μαθήτρια από τα Χανιά που έγινε δεκτή στο ΜΙΤ

Μόλις ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ήδη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.


Στις βαλίτσες της εκτός από τα όνειρα και τον ζήλο για μια αξιόλογη και υψηλού απαιτήσεων ακαδημαϊκή πορεία στο εξωτερικό, "κουβαλά" και μια επιτυχία εισόδου σε ελληνικό ΑΕΙ καθώς κατάφερε φέτος στις πανελλαδικές να συγκεντρώσει 19.574 μόρια.
Η Χανιώτισσα Κορίνα Διγαλάκη είχε γίνει δεκτή στο ΜΙΤ των ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο. Πριν πάει όμως φρόντισε να εξασφαλίσει και μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 19.574 μόρια που της δίνουν το εισιτήριο για τη φοίτησή της σε όποιο πανεπιστήμιο της χώρας επιθυμεί.

Αν και πρόκειται να φοιτήσει στο ΜΙΤ, η ίδια αποφάσισε να δώσει και πανελλήνιες και να κατοχυρώσει μια θέση σε ελληνικό πανεπιστήμιο για παν ενδεχόμενο.


Όπως είπε η Κορίνα Διγαλάκη στο Flashnews.gr:


"Έκανα την αίτηση μου αρχές Φθινοπώρου και έμαθα από τον Δεκέμβριο ότι με πήραν. Το σύστημα δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που εισάγονται παιδιά στο πανεπιστήμιο μόνο αν έχουν συγκεντρώσει από μια βαθμολογία και πάνω. Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και ολοκληρωμένα, κοιτάνε το άτομο σαν σύνολο, σαν προσωπικότητα και σαν πορεία. Η διαδικασία περιλαμβάνει και συνέντευξη. Υπάρχουν απόφοιτοι του ΜΙΤ που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για τις συνεντεύξεις των παιδιών."

Αν και δεν έχει καταλήξει ακόμα στις σχολές και τους τομείς που θα επιλέξει, τείνει ήδη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

"Στην Ελλάδα θα επιλέξω στο μηχανογραφικό πρώτη, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ΜΙΤ, έχει ένα χρόνο που κάνουν γενικά μαθήματα και επιλέγουν μετά εξειδίκευση. Εγώ πιθανόν θα επιδιώξω πτυχία σε μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών"

Η Κορίνα Διγαλάκη αναμένεται να ανοίξει τα φτερά της για το ΜΙΤ τον Αύγουστο. Να θυμίσουμε ότι ως μαθήτρια η Κορίνα έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.



Πηγή: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου