Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

"Είδαν" τον χιονισμένο Ψηλορείτη από τη Σαντορίνη και τα σχόλια πέφτουν "βροχή"

`Είδαν` τον χιονισμένο Ψηλορείτη από τη Σαντορίνη και τα σχόλια πέφτουν `βροχή`

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από το χωριό Πύργος της Σαντορίνης, που δείχνει... σύμφωνα με τον άνθρωπο που την δημοσίευσε τον Ψηλορείτη, στο Ν. Ηρακλείου.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας δημιούργησε πάρα πολλά σχόλια για την αυθεντικότητα της, ενώ υπήρχε διχογνωμία, κυρίως ανάμεσα σε Κρητικούς αναγνώστες, για το αν πρόκειται για τον Ψηλορείτη ή τα Λευκά Όρη.Ωστόσο ο κ. Φιλάρετος Δημόγλου έδωσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook απάντηση για την γνησιότητα της φωτογραφίας και ότι δεν πρόκειται για μοντάζ.Όπως θα δείτε παρακάτω ωστόσο, το Flashnews.gr έχει στην διάθεση του φωτογραφίες και από την αντίθετη κατεύθυνση, από τα Χανιά προς τις Κυκλάδες. Η μόνη ίσως διχογνωμία που υπάρχει είναι για το αν πρόκειται για τον Ψηλορείτη ή την οροσειρά των Λευκών Ορέων.Σύμφωνα με τον κ. Στ. Μπαδογιάννη, Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, ο ορεινός όγκος που φαίνεται να μοιάζει πάρα πολύ με τα Λευκά Όρη, ωστόσο δεν είναι 100% σίγουρος, γιατί ο ανάγλυφο ενός βουνού αλλάζει ανάλογα με την οπτική γωνία. Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι είναι δυνατόν να φαίνεται η Κρήτη από την Σαντορίνη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων έχουν δει από τα Λευκά Όρη την κορυφή του Ταύγετου.

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, όπου γνωρίζουν καλύτερα από όλους το μυθικό βουνό, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τον Ψηλορείτη.


Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο Μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, το φαινόμενο της "Οπτικής μεγέθυνσης" οφείλεται σε αντικατοπτρισμό, όπως ακριβώς είχε αποτυπωθεί και σε σχετικό ρεπορτάζ τον Αύγουστο του 2015, όπου η νήσος Θοδωρού στα Χανιά είχε εμφανιστεί μεγεθυμένη. Μάλιστα σε ερώτηση για το αν είναι δυνατόν να φαίνεται σε τόση μεγάλη απόσταση ένα νησί ή μία οροσειρά, εξηγεί ότι σε ευθεία γραμμή και ανάλογα πάντα το υψόμετρο που βρισκόμαστε, το μάτι μπορεί να δει περίπου 50 χλμ. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί φυσικό φαινόμενο.
Πηγή: FlashNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia