Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Τσάμπιονς Λιγκ: Παρέλαση Γιουβέντους στο Μονακό

O Αλβες  (αριστ.) δημιούργησε τα δύο γκολ του Ιγκουαΐν και η Γιουβέντους πήρε τη... μισή πρόκριση με 0-2.

Με αμυντική πειθαρχία, άριστο διάβασμα του αντιπάλου και τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να φωνάζει «παρών» εκεί που χρειάστηκε (2 γκολ), η Γιουβέντους έκανε ένα τεράστιο...



 βήμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 0-2 της Μονακό στο «Λουί Ντε».

Η παραμυθένια πορεία της φετινής Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ φαίνεται πως δεν θα έχει το καλύτερο δυνατό τέλος, καθώς η εμπειρία αλλά κυρίως η ιταλική κυνικότητα που έβγαλε η πρωταθλήτρια Ιταλίας στον αγωνιστικό χώρο έγειραν ξεκάθαρα την πλάστιγγα υπέρ της. Αιφνιδιάζοντας αρκετά τη Μονακό, η Γιουβέντους δεν έπαιξε αμυντικά, όπως ίσως αναμενόταν, αλλά κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Σε συνδυασμό με την ηγετική φυσιογνωμία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που ήταν απροσπέλαστος (κυρίως σε προσπάθειες των Εμπαπέ και Φαλκάο), η Γιουβέντους πήρε σκορ πρόκρισης. Η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο Τορίνο δεν είναι μεν διαδικαστική, ωστόσο ο επαγγελματισμός και η ποιότητα που βγάζει η «μεγάλη Κυρία» καθιστούν πάρα πολύ δύσκολη την ανατροπή. Θριαμβολογίες για τη Ρεάλ και απογοήτευση για την Ατλέτικο κυριάρχησαν χθες στην Ισπανία, στον απόηχο του επιβλητικού 3-0 της Τρίτης, με το δεύτερο σερί χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 400 γκολ με τη λευκή φανέλα.

Η καλά πληροφορημένη για θέματα της Ρεάλ εφημερίδα «Μάρκα» της Μαδρίτης έκανε χθες λόγο για... βιομηχανική κατασκοπεία εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου των «Μερένχες», τονίζοντας ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν γνώριζε τόσο το σχέδιο του ομολόγου του, Ντιέγο Σιμεόνε για τον αγώνα, όσο και πώς να το εξουδετερώσει. Αυτό που δεν ανέμενε, συνεχίζει η «Μάρκα», ήταν το τρίτο γκολ που μπήκε στο τέλος, κι ενώ φοβόταν επανάληψη της πίεσης που δέχθηκε η Ρεάλ στο Μόναχο.

Στη νότια πλευρά της Μαδρίτης η Ρεάλ φαντάζει τέταρτη σερί χρονιά ανυπέρβλητο εμπόδιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως πρώτη φορά τόσο έντονα. Μόνο ο κ. Σιμεόνε έμεινε να λέει «θα κυνηγήσουμε ό,τι πιθανότητες μας έμειναν».

Στη δε Βαρκελώνη προσπαθούν να μην ασχολούνται με αυτά, και φέρουν τώρα τον Λοράν Μπλαν ως νέο υποψήφιο για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Σαρωτικός Αγιαξ

Σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Λιόν πήρε ο Αγιαξ στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η ολλανδική ομάδα μοιάζει έτοιμη να διεκδικήσει ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Σκόρερ για τους Ολλανδούς, ο Τραορέ με 2 γκολ και οι Ντε Ζιγκτ και Ντόλμπεργκ. Για τη Λιόν είχε μειώσει σε 3-1 ο Βαλμπουενά.

Οσον αφορά τον σημερινό δεύτερο ημιτελικό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Θέλτα Βίγκο στην Ισπανία. Για την αγγλική ομάδα, το Γιουρόπα Λιγκ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, δεδομένου ότι μπορεί να αποτελέσει το «μαξιλαράκι» της εισόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, εφόσον δεν υπάρξει συμμετοχή μέσω της βαθμολογικής της θέσης στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου