Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Θρίλερ με την αναβολή του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚΣτον «αέρα» παραμένει η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε... και το υπουργείο Αθλητισμού νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Η κατάσταση που επικρατούσε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά κυρίως το θέμα με τα μη αριθμημένα εισιτήρια ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχόλησε τους αρμόδιους φορείς, στην σύσκεψη στα γραφεία της ΓΓΑ που ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ.

Κι ενώ αρχικά φαίνεται πως ελήφθη απόφαση αναβολής της αναμέτρησης από την Πολιτεία, οι πιέσεις των δύο ομάδων για εξεύρεση λύσης κρατά το θέμα ακόμη ανοιχτό. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:

«Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου».

Νωρίτερα, θέση υπέρ της διεξαγωγής είχε λάβει, εκτός των δύο ομάδων, και η ΕΠΟ, η οποία μάλιστα, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το παιχνίδι θα γίνει κανονικά και θα... γράψει ιστορία.

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τονιζόταν από την Ομοσπονδία.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia