Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ολυμπιακός - Εφές: "Γίναμε σκληροί" ομολόγησε ο Παπαπέτρου

Ολυμπιακός - Εφές: `Γίναμε σκληροί` ομολόγησε ο Παπαπέτρου

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου γύρισε το χρόνο... όχι πολύ πίσω, αλλά στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Αναντολού Εφές, μιλώντας...



 στο blog της Εuroleague, πριν τον 5ο αγώνα στο ΣΕΦ, προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τρίτη (2/5, 21:00). «Μιλήσαμε ανάμεσα στον 3ο και 4ο αγώνα με τα παιδιά και είπαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί» αποκάλυψε τι είχε προηγηθεί αυτής της τεράστιας νίκης και ανατροπής για το 2-2, μέσα στο «καυτό» Αμπντί Ιπεκτσί.

«Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς έρχεται το βράδυ της Τρίτης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι σπουδαίο το ότι καταφέραμε να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να δώσουμε το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Θα δώσουμε τα πάντα σε μία τελευταία μάχη για την πρόκριση στο φάιναλ φορ,» τόνισε αρχικά ο Παπαπέτρου και πρόσθεσε:

«Φυσικά, για να τα καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε σωστά, όσα καλά κάναμε στο τέταρτο έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες από την Εφές. Επιβιώσαμε από ένα do or die παιχνίδι, παραμένοντας ζωντανοί στον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη. Στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα παίξαμε περισσότερο σκληρά. Και αυτή είναι η ταυτότητα μας, η σκληράδα. Ηταν σημαντικό πως υπήρχε ενότητα και επικοινωνία μεταξύ των παικτών που ήταν στο παρκέ και του πάγκου. Παίξαμε σαν "ένα", σαν ομάδα. Βγάλαμε καλές άμυνες και στην επίθεση είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Γενικά, ήμασταν περισσότερο επιθετικοί. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν το επίκεντρο της νίκης μας. Όλοι υπολογίζαμε σε εκείνον, στηριζόμαστε σε εκείνον και όλοι μας γνωρίζουμε για το τι είναι ικανός να κάνει. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως πετύχαμε μία ομαδική νίκη και έτσι μας αρέσει να νικάμε, σαν ομάδα».

Για τον πρώτο αγώνα μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο Παπαπέτρου είπε: «Το τρίτο παιχνίδι ήταν απογοητευτικό για εμάς. Δεν ήμασταν επιθετικοί. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι με σωστή νοοτροπία, δεν αξιοποιήσαμε την ευκαιρία που είχαμε. Θα έλεγα πως δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι. Η Εφές πήρε προβάδισμα, εμείς μετά προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, παίζοντας περισσότερο σκληρά και συνειδητοποιήσαμε πως πρέπει να δείξουμε το καλύτερο μέρος του εαυτού μας. Ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα τρίποντα, όλοι συνεισφέραμε αμυντικά, αλλά στο τέλος μας πίεζε και μας τέλειωσε ο χρόνος. Στο διάστημα μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου, μιλήσαμε τα παιδιά μεταξύ μας και είπαμε πως πρέπει να γίνουμε περισσότερο επιθετικοί και σκληροί σε άμυνα και επίθεση. Επρεπε να δείξουμε στην πράξη το πόσο πολύ θέλουμε την νίκη και να μην μείνουμε στα λόγια. Είπαμε πως πρέπει να στηρίξει ο ένας τον άλλον και αυτό κάναμε, λειτουργώντας ενωμένοι σαν ομάδα. Ήμασταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι. Από θέμα τακτικής αλλάξαμε ορισμένα πράγματα. Αλλάξαμε την άμυνα μας σε κάποιους παίκτες, στον τρόπο αντιμετώπισης. Αλλάξαμε την άμυνά μας στα pick ‘n’ roll σε κάποιες καταστάσεις και αυτό νομίζω πως μπέρδεψε την Εφές.

Βρισκόμαστε, λοιπόν με χαρά στο πέμπτο παιχνίδι. Όσο ο χρόνος περνά και τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, η ομάδα μας γίνεται περισσότερο σκληροτράχηλη, κάνει τους παίκτες μας περισσότερο σκληρούς, αλλά και περισσότερο καλά προετοιμασμένους και έτοιμους για το πέμπτο παιχνίδι Εφτασε η ώρα να αποδείξουμε για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, αλλά και το μέταλλο από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας ματς που θα διεκδικήσουμε την πρόκριση για το φάιναλ φορ. Όλοι θέλουν να ζουν και να παίξουν ανάλογα παιχνίδια. Θα έλεγα πως αυτό το ματς είναι ένα παιχνίδι επιπέδου φάιναλ φορ και για τις δύο ομάδες και έτσι το αντιμετωπίζουμε, έτσι το προσεγγίζουμε. Κάθε παιχνίδι για εμάς, από εδώ και πέρα, δεν έχει αύριο. Είναι σαν τελικός. Έτσι αντιμετωπίζουμε από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι. Τα πράγματα είναι απλά: αν χάσεις, πηγαίνεις σπίτι σου. Από εδώ και πέρα για εμάς, κάθε παιχνίδι, είναι σαν να παίζουμε στο φάιναλ φορ.

Οι άλλες τρεις σερί σειρές έχουν ολοκληρωθεί. Η Μπασκόνια έδωσε μεγάλες μάχες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και στα τρία παιχνίδια. Δεν κατάφεραν να κερδίσουν, αλλά δυσκόλεψαν την ΤΣΣΚΑ. Η Φενέρμπαχτσε ήρθε στην Αθήνα και νίκησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας το μέταλλο τους. Εδειξαν το πόσο σκληροί είναι, αλλά και την ποιότητα που διαθέτουν σαν ομάδα. Η Ρεάλ έχασε στην έδρα της και μετά απάντησε με δύο σερί "διπλά" στην έδρα της Νταρουσάφακα. Έτσι είναι η EuroLeague, απρόβλεπτη και γεμάτη εκπλήξεις. Δεν υπάρχει εύκολη σειρά. Ολες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν εκτός έδρας. Όλες μπορούν να νικήσουν στο γήπεδο τους. Ολες οι ομάδες μπορούν να δείξουν τον χαρακτήρα τους.

Ειλικρινά, νιώθω άνετος σε αυτή την σειρά που πήγε στα πέντε παιχνίδια. Είναι καλό που παίζουμε με την ίδια ομάδα ξανά και ξανά. Γιατί έτσι μαθαίνεις καλύτερα να προσεγγίζεις τον αντίπαλο σου. Μαθαίνεις τι κάνει σωστά η αντίπαλη ομάδα, μαθαίνεις το πως να την σταματήσεις. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ξέρεις τι θα συναντήσεις. Είσαι καλύτερα προετοιμασμένος. Η σωστή προσέγγιση για το πέμπτο παιχνίδι νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει μία ομάδα. Πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες που έχεις να διορθώσεις στην τελευταία προπόνηση και αυτό θα κάνουμε. Αν δεν δουλέψεις κάποια πράγματα στην προπόνηση, δεν μπορείς να τα βάλεις μέσα στο παιχνίδι σου. Δεν γίνεται να αλλάξεις πολλά πράγματα και να παριστάνεις κάποιον άλλον. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις καλά αυτό που ξέρεις να κάνεις».

Εχουμε μία ακόμη μάχη λοιπόν. Παλέψαμε σκληρά σε ολόκληρη την κανονική περίοδο για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, οπότε δεν πρέπει να το χαραμίσουμε. Το χάσαμε στην αρχή, αλλά το πήραμε και πάλι στα χέρια μας με το μπρέικ στην Κωνσταντινούπολη. Εχουμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάμε στο Final Four, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να την αξιοποιήσουμε.

Εχουμε σπουδαίους φιλάθλους και είναι πάντα σημαντικό όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδο σου. Οι οπαδοί μας, μας στηρίζουν, δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα και μας δίνουν ώθηση. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ψάχνει για εισιτήρια, όλοι θέλουν να βρεθούν στο πέμπτο παιχνίδι. Είναι τρελό. Ολοι μας ζητούν εισιτήρια. Ο Βασίλης έχει τα περισσότερα αιτήματα. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Νικάς και προχωράς, χάνεις και πας σπίτι σου. Θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Είναι το μόνο που υπόσχομαι,» τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.




Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου