Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Επιτήδειοι παριστάνουν εκπροσώπους του Χαμόγελου του ΠαιδιούΤην προσοχή των πολιτών εφιστά το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο πληροφορήθηκε για διάρρηξη οικίας στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, η οποία εκτιμάται πως συνδέεται... με επίσκεψη νεαρής, η οποία παρίστανε εκπρόσωπο του οργανισμού.

Όπως γνωστοποίησε το Χαμόγελο, η νεαρή παρουσιάστηκε στο σπίτι μιας κυρίας αναφέροντάς της ότι κάνει μια ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, τελικά, δεν έκανε καμία ενημέρωση, αλλά ρωτούσε για την οικογενειακή της κατάσταση και ζητούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η γυναίκα έπεσε θύμα διάρρηξης και θεωρεί ότι η νεαρή κοπέλα έχει άμεση σχέση.

Με αφορμή το περιστατικό, ο οργανισμός διευκρινίζει ότι δεν βγαίνει ποτέ στον δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο.

Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ' ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του.

Επίσης, το Χαμόγελο συνιστά στους πολίτες να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του διότι αυτά είναι πλαστά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς διότι έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι πλαστά.

Τέλος, παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia