Σάββατο 13 Μαΐου 2017

«Πλέον κοιτάζουμε το Final-4»

«Πλέον κοιτάζουμε το Final-4»

Μετά τη νίκη επί του Άρη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι πλέον το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού στρέφεται στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. 



Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς των «ερυθρόλευκων»:

«Ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από αυτόν που είδαμε στο ΣΕΦ. Γιατί ο Άρης εδώ είναι πολύ καλύτερος. Μπήκαμε δυνατά στην αρχή, επιβάλαμε το ρυθμό μας, όμως κάπου εκεί χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Είδαμε μέχρι και να παίρνουμε αμυντικό ριμπάουντ και να δίνουμε τη μπάλα στον αντίπαλο. Αυτό είναι καθαρά θέμα έλλειψης συγκέντρωσης, θεωρήσαμε πως το παιχνίδι θα τελείωνε εύκολα, όμως ο Άρης αντέδρασε, πλησίασε στο σκορ και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο στις αρχές, πέρασε μπροστά. Πιστεύω μετά την ανάπαυλα μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, πήραμε διψήφια διαφορά, πήραμε τη μεγαλύτερη διαφορά στο 35’, αλλά και πάλι εκεί χαλαρώσαμε, δεχθήκαμε εύκολους πόντους, δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ κι αυτό σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης. Κρατάμε τα καλά στοιχεία και το 2-0 και πλέον κοιτάζουμε το Final-4 και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Όσον αφορά στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, προσαρμοζόμενοι στο παιχνίδι του Άρη, τόνισε: «Κοιτάξτε, ο Άρης παίζει ένα στιλ μπάσκετ που κλείνει τους διαδρόμους και τα λέι απ μένουν μέσα στη ρακέτα. Όταν δεν έχεις λοιπόν διάδρομο προς το καλάθι, αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις τα ελεύθερα σουτ, να τα βρεις και με καλές προϋποθέσεις και έξτρα πάσες να βρεις τα ελεύθερα σουτ. Το κάναμε, για αυτό και τα καλά ποσοστά».

Για το Final-4 της Ευρωλίγκας, είπε: «Όταν πας να παίξεις ένα Final-4 η συγκέντρωση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από σήμερα. Πνευματικά πρέπει να είσαι πιο έτοιμος για ένα Final-4, γιατί ορισμένοι παίκτες δεν ήταν σήμερα πνευματικά έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε καλές άμυνες ή καλή κυκλοφορία της μπάλας που βρήκαμε και σήμερα. Σίγουρα, όλα τα καλά μας διαστήματα θέλουμε να τα δούμε και στο Final-4. Τα ματς θα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί είναι και διαφορετική η πίεση ενός Final-4 ή ενός ημιτελικού του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ο Κώστας Παπανικολάου, ξεκινώντας με το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, είπε: «Ήταν ένα τυχερό τρίποντο, είναι από τα σουτ που εάν μπουν είναι απίστευτα, αλλά εάν αστοχήσεις δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Τυχερό, μπήκε και όλα καλά. Όσο για το… ξεμάτιασμα του Πρίντεζη, ο Γιώργος έχει βάλει πολλά τέτοια καλάθια και ξέρει».

Στη συνέχεια, μίλησε για το δεύτερο ημιτελικό, λέγοντας: «Σίγουρα, πάντοτε το να παίζεις εδώ μέσα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από μόνο του το γήπεδο σου βάζει μια πίεση και σε συνδυασμό με τον κόσμο υπάρχει μεγάλη πίεση. Η ομάδα του Άρη είναι πανάξια στους ημιτελικούς, ήταν καλό ματς εν όψει του Final-4. Πάντα υπάρχουν στοιχεία που κρατάς ή υστερείς από κάθε ματς».

Ο Κεμ Μπιρτς, από την πλευρά του, ανέφερε: «Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πετύχει πολλούς πόντους. Πέτυχαν 41 πόντους. Αλλά η εμφάνισή μας στο τρίτο δεκάλεπτο μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Δεν παίξαμε τόσο καλά ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η τρίτη περίοδος μας έδωσε τη νίκη».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να δούμε από την ομάδα εν όψει του Final-4 της Κωνσταντινούπολης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε το Final-4. Είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Θέλαμε σήμερα να κλειδώσουμε την πρόκριση και να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτά που έρχονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου