Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Νέα έκδοση απέκτησαν τα Windows

Νέα έκδοση απέκτησαν τα Windows

Μεγαλύτερη έμφαση στο χώρο της εκπαίδευσης δείχνει να επιδιώκει η Microsoft, η οποία παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μία πιο ?απλή? έκδοση των Windows, που... χρησιμοποιείται σε περισσότερα φθηνά μηχανήματα. Και επιπλέον έσπευσε να ανακοινώσει και έναν φορητό υπολογιστή που είναι σχετικά πιο προσιτός σε σχέση με τα προηγούμενα μηχανήματα που είχε παρουσιάσει ο αμερικανικός κολοσσός στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Το Surface Laptop, όπως ονομάζεται ο νέος φορητός υπολογιστής της Microsoft, δεν είναι φθηνός αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή του ξεκινά από τα 999 δολάρια (προ φόρων) για την έκδοση με Intel Core i5, 4 GB μνήμη και SSD δίσκο στα 128 GB. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ φθηνότερος από το Micro-soft Surface Book συν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό, ελαφρύ και ιδιαίτερα ισχυρό μηχάνημα με την οθόνη αφής να έχει διαγώνιο 13,5 ιντσών. Η Microsoft υποστηρίζει ότι το Surface Laptop είναι ισχυρότερο από το Macbook Pro και η αντοχή της μπαταρίας (περίπου 14,5 ώρες) είναι μεγαλύτερη από εκείνη οποιουδήποτε MacBook Air.

Νέα έκδοση απέκτησαν τα Windows
Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως το Surface Laptop είναι πρακτικά ο πρώτος "πραγματικός" φορητός υπολογιστής της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη δεν είναι αποσπώμενη, όπως συμβαίνει με το Surface Book, ούτε είναι ένα tablet στο οποίο μπορεί να συνδεθεί πληκτρολόγιο, όπως συμβαίνει με το Surface.
Σύμφωνα με την άποψη ορισμένων αναλυτών, πρόκειται για μία ακόμκη ένδειξη ότι η Microsoft θέλει μεν να κινείται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς hardware αλλά ταυτόχρονα επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων της.
Νέα έκδοση
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Microsoft ανακοίνωσε πως το Surface Laptop θα έρχεται με προεγκατεστημένη μία νέα έκδοση των Windows, τα 10 S, τα οποία, σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό απευθύνονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Σημειωτέον πάντως με 50 δολάρια είναι δυνατή η αναβάθμιση στα Windows 10 Pro.
Τα Windows 10 S παρουσιάστηκαν μαζί με το Surface Laptop και μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή ήταν η κεντρική ανακοίνωση της Microsoft.
Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με τα Windows 10 Pro είναι ότι ?τρέχουν? μόνο εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Windows Store, το "κατάστημα" με apps της Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν τα Windows 10 S, ενώ είναι και πιο "γρήγορα" καθώς οι εφαρμογές αυτές προσαρμόζονται καλύτερα.
Σύμφωνα με τη Microsoft, η έκδοση αυτή δημιουργήθηκε με βάση το τι ζητούσαν καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται σε σχολεία και πανεπιστήμια. Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 10 Pro με κόστος μόλις 50 δολάρια.
Μηχανήματα
Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα των Windows 10 S είναι πάντως το χαμηλό κόστος των μηχανημάτων που θα βασίζονται σε αυτά. Η Microsoft παρουσίασε συσκευές από κατασκευαστές όπως η HP, η Dell, η Asus και η Acer με τις τιμές να ξεκινούν από τα 189 δολάρια (προ φόρων). Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως τα Windows 10 S αποτελούν την απάντηση της Microsoft στα Chromebooks, τους φθηνούς φορητούς υπολογιστές που βασίζονται στο λειτουργικό Chrome OS της Google. Τα Chromebooks έχουν αποσπάσει αρκετά καλά μερίδια αγοράς στο χώρο της εκπαίδευσης στις ανεπτυγμένες χώρες έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα τις χαμηλές τιμές των μηχανημάτων.
Επιπλέον, τα Windows 10 S προσφέρουν τη δυνατότητα γρήγορης εγκατάστασης των σχετικών ρυθμίσεων σε πολλαπλά μηχανήματα, κάτι που ζητούσαν οι υπεύθυνοι μηχανοργάνωσης πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Πάντως, δεν λείπουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με τα Windows 10 S η Microsoft δείχνει ότι θέλει να δοκιμάσει κατά πόσον θα ήταν ?αποδεκτό? από τους χρήστες της ένα πιο κλειστό οικοσύστημα, αντίστοιχο με αυτό που έχει δημιουργήσει η Apple.
Σημειωτέον πάντως πως τόσο το Surface Laptop όσο και τα μηχανήματα με Windows 10 S δεν θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Υπενθυμίζεται πως επισήμως ούτε το Surface Book ούτε το Surface έχουν έρθει στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν αρκετές αλυσίδες και καταστήματα που τα διαθέτουν στη χώρα μας.
Gadgets
Quest Legend
Υπολογιστές για gamers
Τη διάθεση μιας νέας σειράς πανίσχυρων υπολογιστών Quest, αποκλειστικά για τους φανατικούς gamers, ανακοίνωσε η Info Quest Technologies. Οι νέοι Quest Legend powered by Asus διαθέτουν μητρικές κάρτες ΑSUS, οι οποίες είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς gamers, ενώ βασίζονται σε επεξεργαστές Intel 7ης γενιάς και τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών Nvidia GeForce. Τις συνθέσεις συμπληρώνουν υποσυστήματα, όπως το τροφοδοτικό Corsair, οι μνήμες της Kingston στα 3,2 GHz, ο SSD primary δίσκος Kingston HX Fury 240GB, ο 2TB σκληρός δίσκος της Western Digital και το εντυπωσιακό κουτί Noctis 450 της ΝΧΖΤ, με πολλές υποδοχές για extra δίσκους και σύστημα υδρόψυξης. Οι νέοι Quest Legend διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος. www.quest.gr
Sony Walkman WS60
Αδιάβροχα και ανθεκτικά
Τα νέα ασύρματα, αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη Walkman MP3 player της σειράς WS60 από τη Sony χαρακτηρίζονται είναι ιδανικά για μεγαλύτερες και πιο έντονες προπονήσεις. Η σειρά WS620 περιλαμβάνει το NW-WS623 (4GB) και το NW-WS625 (16GB). Κατάλληλα για θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -5 έως 45 βαθμούς με ανθεκτικότητα στη σκόνη επιπέδου IP6X, αποκλείοντας μικρά σωματίδια, ενώ και τα δύο μοντέλα είναι αδιάβροχα και μπορούν να βυθιστούν μέχρι και 2 μέτρα κάτω από το νερό για 30 λεπτά, είτε στην πισίνα είτε στη θάλασσα. www.sony.gr
LG SJ8
Για κινηματογραφική εμπειρία
Η LG Electronics παρουσιάζει στην ελληνική αγορά το νέο sound bar SJ8 (4.1 Ch) το οποίο ενσωματώνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Ενσωματώνοντας ασύρματο subwoofer με συνολική ισχύ 300 watt, το SJ8 αποδίδει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία ήχου, ενώ ο κομψός σχεδιασμός ταιριάζει απόλυτα με τη διακόσμηση κάθε σπιτιού. Χάρη στην σχεδίαση και στην απλότητά του, το SJ8 sound bar συνδυάζεται τέλεια με τις τηλεοράσεις LG, ενώ διαθέτει πάχος μόνο 38 χιλιοστά. www.lge.com/gr
Alcatel A5 LED
Το διαφορετικό smartphone
Το πρώτο διαδραστικό smartphone με LED-κάλυμμα στον κόσμο, το Alcatel A5 LED παρουσίασε η Alcatel. Οι λυχνίες LED καλύπτουν το πίσω μέρος της συσκευής και χρησιμοποιούνται ως ειδοποιήσεις φωτισμού, ενώ ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί τα δικά του μοτίβα χρωμάτων. Από εκεί και πέρα, η οπίσθια κάμερα είναι στα 8 megapixel και η εμπρόσθια στα 5 megapixel, ενώ η οθόνη είναι στις 5,2 ίντσες για τη συσκευή, η οποία λειτουργεί και σε δίκτυα 4G. http://www.alcatel-mobile.com/gr/

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia