Σάββατο 13 Μαΐου 2017

«Από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας»



Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague ενόψει του final 4 της Κωνσταντινούπολης παραχώρησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.


Μιλώντας για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι η ρωσική ομάδα δε βασίζεται μόνο σε δύο παίκτες (Τεόντοσιτς και Ντε Κολό), αλλά στο σύνολο: «Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό. Όλοι οι παίκτες της μπορούν να σε "σκοτώσουν" στην καλή τους μέρα,» επισήμανε και συνέχισε:

«Έχουμε πράγματι τον ίδιο κορμό από το 2012. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε κάποιους παίκτες που βρισκόντουσαν και το 2015 που φτάσαμε στον τελικό, αλλά και κάποιους νέους παίκτες, Αμερικανούς, που έχουν εντρυφήσει την σωστή νοοτροπία χάρη στους παίκτες και τους προπονητές. Πράγματι είμαστε το αουτσάιντερ, αφού παίζουμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ, που είναι η κάτοχος του τίτλου, άρα αυτή είναι το φαβορί. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για το αν μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός κάτι αν θυμηθεί τον ημιτελικό του 2015 όπου είχε αντιμετωπίσει ξανά την «ομάδα του στρατού», τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τους δύο αγώνες. Σίγουρα θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε στο σκορ και εμείς επιστρέψαμε. Τώρα θέλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα σε σχέση με τότε, που είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα».

Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στην εξαιρετική επιθετική ομάδα που διαθέτουν οι Ρώσοι: «Έχουν τρία πράγματα: ταλέντο, ποιότητα και μεγάλο ρόστερ. Σίγουρα οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά δεν γίνεται να υποτιμήσεις τους άλλους παίκτες της. Όλοι μπορούν να σε "σκοτώσουν" στην καλή τους μέρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην Ευρώπη και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να την σταματήσουμε».

Για το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ κέρδισε και στους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου τον Ολυμπιακό και τι σημαίνει αυτό: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, επειδή οι αγώνες ενός φάιναλ φορ είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς της κανονικής περιόδου. Το ξέρουμε αυτό επειδή έχουμε έμπειρους παίκτες και θεωρώ ότι οι αγώνες του φάιναλ φορ διαφέρουν από αυτούς των πλέι οφ. Πρέπει να "διαβάσουμε" τα λάθη που κάναμε και στις δύο πλευρές του παρκέ σε εκείνα τα παιχνίδια και να μην τα επαναλάβουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου