Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Η ΚΤΜ θριάμβευσε με 4 τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Η ΚΤΜ θριάμβευσε με 4 τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Συνεχίζοντας την εκπληκτική τους πορεία, οι Νίκος Λυρίου & Μάριος Κανάκης ολοκληρώνουν τη χρονιά με δυο ακόμη νίκες σε MX2 & MX85 αντίστοιχα.

Με τους ήδη πρωταθλητές Νίκο Λυρίου και Μάριο Κανάκη να διατηρούν το αήττητο σερί τους και στην Αρχαία Ολυμπία, η ΚΤΜ Motorex Michelin MX TEAM ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα. Στο τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για το 2018, ο Γιώργος Ηλιόπουλος πέτυχε το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα, ανεβαίνοντας στο βάθρο της ΜΧ1, με τον Αντώνη Σάγμαλη να εντυπωσιάζει στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 και τον Άγγελο Βογιατζή να πετυχαίνει δυνατούς χρόνους στα δοκιμαστικά αλλά να έχει ατυχίες και στα δύο σκέλη.Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F
1ος ΜΧ2 [1ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]


Παίρνοντας δύο νίκες, ο Νίκος Λυρίου κατάφερε να παραμείνει αήττητος στη σέλα της 250 SX-F και να ολοκληρώσει τη χρονιά με 14 νίκες σε ισάριθμα σκέλη. Ο Ροδίτης αναβάτης ήταν ακόμη μια φορά ταχύτατος μην αφήνοντας σε κανέναν περιθώρια για αμφισβήτηση. 
 
“Ο τελευταίος αγώνας έκλεισε για μένα με τον καλύτερο τρόπο. Ξεκινήσαμε καλά από τα δοκιμαστικά και κατάφερα να κερδίσω και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος έφυγα μπροστά από την εκκίνηση και έκανα μεγάλη διαφορά αλλά στο δεύτερο είχα μια πτώση και προσωρινά βρέθηκα στις πιο πίσω θέσεις. Αυτό δε με πτόησε και γρήγορα ανέκαμψα. Ολοκληρώνουμε το φετινό πρωτάθλημα αήττητοι κι αυτό μας δίνει ακόμη περισσότερη όρεξη για να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά. ”
 
Μάριος Κανάκης – KTM 85 SX
1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]


Όντας πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα, ο Κανάκης πήγε στην Αρχαία Ολυμπία με στόχο τη διατήρηση του αήττητου σερί του και τα κατάφερε. 
 
“Το Σαββατοκύριακο πήγε πολύ καλά για μένα καθώς μπόρεσα να κερδίσω και στα δύο σκέλη. Στο σκέλος του Σαββάτου δεν είχα καλή εκκίνηση αλλά κατάφερα να περάσω γρήγορα στην πρώτη θέση και να πάρω τη νίκη. Στο σκέλος της Κυριακής προσπαθήσαμε και καταφέραμε να μην επηρεαστούμε από τη βροχή. Πήρα την εκκίνηση αλλά στον τρίτο γύρο είχα μια πτώση και προσωρινά έχασα μία θέση αλλά στη συνέχεια κατάφερα να ανακάμψω και να πάρω τη νίκη.”
   
Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F
3ος ΜΧ1 [4ος Α΄Σκέλος / 3ος Β’ Σκέλος]


Εκμεταλλευόμενος τον πανίσχυρο κινητήρα της μοτοσυκλέτας του, ο ”Frozen” είχε δύο πολύ καλές εκκινήσεις που του επέτρεψαν να παλέψει και τελικά να ανέβει, για πρώτη φορά φέτος, στο βάθρο.
 
“Στο πρώτο σκέλος έκανα μια καλή εκκίνηση, έφυγα πρώτος αλλά έκανα γρήγορα ένα λάθος και με πέρασε ο Κουζής. Στη συνέχεια έχασα το ρυθμό μου και σε συνδυασμό με την κούραση δεν κατάφερα να κρατήσω το ρυθμό μου, τερματίζοντας τελικά τέταρτος.
Στο δεύτερο σκέλος είχα και πάλι καλή εκκίνηση αλλά στη συνέχεια, στην προσπάθεια μου να περάσω στην πρώτη θέση είχα μία πτώση. Έτσι τερμάτισα στην τρίτη θέση και τελικά πήρα και την τρίτη θέση στο σύνολο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την KTM South East Europe και την ομάδα μου για την αμέριστη βοήθεια όλη τη χρονιά καθώς και για την άριστη προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου.”
 
Αντώνης Σάγμαλης – KTM 125 SX
2ος ΜΧ2Τ [2ος Α΄Σκέλος / 2ος Β’ Σκέλος]
8ος ΜΧ2 [4ος Α΄Σκέλος / 8ος Β’ Σκέλος]


Ισοφαρίζοντας το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, ο Σάγμαλης ανέβηκε στην τέταρτη θέση της ΜΧ2, στο πρώτο σκέλος, δείχνοντας πως έχει βρει και πάλι το ρυθμό του μετά τον τραυματισμό του.
 
“Παρά το γεγονός πως βρέθηκα στην πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας για πρώτη φορά, κατάφερα να βρω ρυθμό και να σημειώσω έναν καλό χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Στο πρώτο σκέλος είχα μέτρια εκκίνηση και παρά μια πτώση κατάφερα να πάρω την τέταρτη θέση στην ΜΧ2. Στο δεύτερο σκέλος έκανα πολύ καλή εκκίνηση αλλά έπεσα στον πρώτο γύρο χάνοντας πολλές θέσεις και τελικά τερμάτισα όγδοος.”
 
Άγγελος Βογιατζής – KTM 250 SX-F
12ος ΜΧ2 [13ος Α΄Σκέλος /11ος Β’ Σκέλος]


Με δύο καλές εκκινήσεις αλλά με ατυχίες στη συνέχεια, ο Βογιατζής δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που περίμενε.
 
“Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καιρός μας δυσκόλεψε αρκετά. Η βροχή έκανε το τερέν αρκετά βαρύ και η ζέστη δοκίμαζε τις αντοχές μας!  Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στη συγκεκριμένη πίστα και στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου δυσκολεύτηκα να βρω ρυθμό, όμως στη συνέχεια έκανα σχετικά καλούς χρόνους. Στα σκέλη της Κυριακής στάθηκα άτυχος. Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησα καλά στην εκκίνηση αλλά, λόγω της λάσπης, ένας άλλος αναβάτης γλίστρησε πάνω μου και πέσαμε στην πρώτη στροφή. Συνέχισα και πέρασα όσους περισσότερους οδηγούς μπορούσα αλλά μια ακόμα πτώση μου κόστισε δυο θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος ένας αναβάτης είχε μια πτώση μπροστά μου, στη στροφή της εκκίνησης και έτσι έχασα άλλη μια καλή εκκίνηση· συνέχισα τον αγώνα, έφτασα στην 10η θέση αλλά προς το τέλος ξέμεινα από δυνάμεις και τερμάτισα 11ος. Γενικά ήταν ένα όμορφο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και ευχαριστώ όσους με βοήθησαν σε αυτό!”


 
ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τρίτη θέση και τίτλος στην ΜΧ65 για το νεαρό Δημήτρη Γανώτη, δεύτερη θέση στην Open και τίτλος επίσης για τον πολύπειρο Βασίλη Πακαταρίδη στην Open
 
Φωτογραφίες: CP Productions

Βαθμολογία - Π.Π. Motocross 2018

MX1 
1.  Παναγιώτης Κουζής (Honda) 322 βαθμοί, 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 290 βαθμοί, 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 285 βαθμοί, 4. Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM) 241 βαθμοί.

MX2 
1. Νίκος Λυρίου (KTM) 350 βαθμοί, 2. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqarna) 272 βαθμοί, 3. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 260 βαθμοί... 6. Χρήστος Τομαράς (ΚΤΜ) 187 βαθμοί, 9. Αντώνης Σάγμαλης (ΚΤΜ) 158 βαθμοί, 11. Απόστολος Καραφωτιάς (ΚΤΜ) 124 βαθμοί, 12. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) 122 βαθμοί

MX2T 
1. Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) 332 βαθμοί, 2. Αντώνης Σάγμαλης (ΚΤΜ) 238 βαθμοί, Σταύρος Μαυράκης (ΚΤΜ) 116 βαθμοί

MX65 
1. Δημήτρης Γανωτής (ΚΤΜ) 333 βαθμοί, 2.  Σωτήρης Φωτάκης (ΚΤΜ) 317 βαθμοί, 3. Μιχαήλ Σακελλαρίου (Husqvarna) 288 βαθμοί, 4. Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (ΚΤΜ) 176 βαθμοί, 5. Αλέξανδρος-Παναγιώτης Λάτσης (ΚΤΜ) 157 βαθμοί

MX85 
1. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 350 βαθμοί, 2. Νίκος Κοσιαβέλος (ΚΤΜ) 262 βαθμοί, 3. Νίκος Κανελλόπουλος (Yamaha) 258 βαθμοί, 4. Γιώργος Μαυράκης (ΚΤΜ) 241 βαθμοί

OPEN 
1. Βασίλης Πακαταρίδης (ΚΤΜ) 335 βαθμοί, 2. Σταμάτης Δημολιάνης (ΚΤΜ) 267 βαθμοί, 3. Ευάγγελος Μπαλάτσος (Yamaha) 229 βαθμοί

 
Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia