Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Σαρωτική Εθνική πέρασε από το Ισραήλ

2--130

«Σεμινάριο» συνεργασίας πάνω στο παρκέ και απόδοσης απολαυστικού μπάσκετ, ακόμα κι αν το Ισραήλ του Οντεντ Κάτας δεν ήταν ανταγωνιστικό, έδωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ...



 στο Τελ Αβίβ και νικώντας εύκολα τους γηπεδούχους με 96-78, συνέχισε την αήττητη πορεία της στην πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019.

Η εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της Εθνικής, καθώς ο διεθνής άσος σε διάστημα 20 λεπτών (7/9 δ., 2/2 τρ., 1/2 β., 4 ρ., 3 ασ., 3 κλ.) αστόχησε μόνο σε δύο σουτ δύο πόντων και σε μία βολή, κερδίζοντας τη θέση του πρώτου σκόρερ στην ελληνική ομάδα και ενώ ο δεύτερος «πυλώνας» της επίθεσης ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Η Εθνική είχε τον έλεγχο του αγώνα και στα 4 δεκάλεπτα, οι Ισραηλινοί προσπάθησαν με τρίποντα και γρήγορο μπάσκετ να διατηρήσουν την επαφή με το συνεχές ελληνικό προβάδισμα στο σκορ και χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο (25΄-30΄) για να μετατραπεί ο αγώνας σε τυπική διαδικασία. Παρόντος του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 27 πόντους.

Ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής στην α΄ φάση θα είναι στο Ταλίν, με αντίπαλο την Εσθονία, την ερχόμενη Δευτέρα.

IΣΡΑΗΛ: Αλτίτ 8, Λεβί 7 (1), Μέκελ 4, Μένκο 4, Σούζμαν 2, Μπεν Σιμόλ, Μπλατ 12 (2), Κοέν 21, Χάουελ 8, Λίμοναντ 4, Πνίνι 8 (2), Τιμόρ.

ΕΛΛΑΔΑ: Θ. Αντετοκούνμπο 8 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκίκας 2, Μήτογλου 21 (2), Αθηναίου, Μπουρούσης 8, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 17 (4), Μάντζαρης 5 (1), Μαργαρίτης 8, Βασιλόπουλος 12 (2).

• Ο Ιταλός τεχνικός Λούκα Μπάνκι έχει ξεχωρίσει για τον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση έως την οριστική συμφωνία και επίκειται συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μάκη Αγγελόπουλο αύριο. Στη διοίκηση της ΑΕΚ εξετάζονται και οι πιθανότητες προσέγγισης με τον Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος, όμως, έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την Κύμη και θα πρέπει να ακυρωθεί η συμφωνία, ακόμα και με οικονομικά ανταλλάγματα προς την ομάδα της Εύβοιας.

• Η παραμονή του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό συνδυάστηκε και με την αναμενόμενη συνέχιση της συνεργασίας με τον Λούκας Λεκάβιτσους, ώστε η θέση του πλέι μέικερ να έχει τους ίδιους συντελεστές, με τους ίδιους ρόλους και στην επόμενη περίοδο.

• Ο Αρης ανακοίνωσε τις πρώτες μεταγραφές του Γκάρι Μπελ που θα συνεχίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του Δημήτρη Βεργίνη που θα έχει τη δεύτερη θητεία του και του Μπορίς Νταλό, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στον Πανιώνιο και έχει δικαίωμα μεταγραφής, παρά την απαγόρευση της FIBA στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στον Πανιώνιο η θέση του προπονητή παραμένει κενή, παρά τη διπλή προσπάθεια που έχει γίνει για επίτευξη συνεργασίας με τον προπονητή της εθνικής ομάδας Θανάση Σκουρτόπουλο και ενώ εκκρεμεί η απάντησή του σε τρίτη φάση διαπραγμάτευσης. Η επιλογή του Κώστα Φλεβαράκη θα βρεθεί στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος από τους «κυανέρυθρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου