Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ κοντά στην Πύλο- Τι εκτιμούν οι επιστήμονες



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο 37χλμ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πύλου και Μεθώνης, με εστιακό βάθος 10χλμ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η ένταση ήταν ισχυρή και είχε διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση 8χλμ βορειοανατολικά από τη Μεθώνη με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Ο Δήμαρχος Πύλου, Δ. Καφαντάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τυχόν τραυματισμοί. «Υπάρχει ηρεμία στην περιοχή. Η ζωή προχωρά κανονικά», τόνισε ο κ. Καφαντάρης.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για έναν υποθαλάσσιο σεισμό χωρίς επιπτώσεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι η περιοχή δίνει συχνά σεισμικές δονήσεις, γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.





Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου