Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Τιμή στον ήρωα του "Εξπρές Σάμινα" Στρατιώτη Πεζικού Βασίλη Ραχούτη



Η ιαχή "Αθάνατος" ακούστηκε για ακόμη μια χρονιά, στη γενέθλια γη του Βασίλειου Ραχούτη, του ήρωα Στρατιώτη Πεζικού που θυσιάστηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο...



του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» διασώζωντας δεκάδες επιβάτες.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα του Ν. Φθιώτιδας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Βασίλη Ραχούτη ο οποίος στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, πέρασε στο πάνθεον των ηρώων. Ο Βασίλης Ραχούτης πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του να εγκαταλείψει το πλοίο νωρίς και να επιβιβαστεί στην πρώτη διαθέσιμη λέμβο – μία από τις ελάχιστες που υπήρχαν.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόσκρουση, ο πατέρας του τον παρακάλεσε να απομακρυνθεί από το πλοίο και να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του. Κάτι που ο 19χρονος δεν έκανε. Κι αυτό, διότι θεώρησε τον εαυτό του πιο «δυνατό» από τις γυναίκες και τα παιδιά που βρέθηκαν στο έλεος των κυμάτων.

Ο Βασίλης χάθηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος, έχοντας πρώτα βοηθήσει τη μητέρα του να εξασφαλίσει τη δική της σωτηρία. Το μωρό σώθηκε, όχι όμως και ο ίδιος. Εκείνος πνίγηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, έχοντας πρώτα καταφέρει μαζί με τους υπόλοιπους στρατιώτες να σώσει τις ζωές δεκάδων επιβατών.











Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου