Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ν. Σαντορινιός: Τιμή για την Κάλυμνο η ίδρυση ΑΕΝ στο νησί



Για ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της Καλύμνου, «ενός νησιού που έχει μεγάλη ναυτική παράδοση», έκανε λόγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...



Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος σε σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, με το οποίο ιδρύεται Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

«Οι Καλύμνιοι είναι άνθρωποι που όλη τους η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη θάλασσα, έχοντας να επιδείξουν μεγάλη παράδοση στην ναυτοσύνη. Είναι τιμή για το νησί, αλλά και τιμή για τη ναυτική εκπαίδευση της χώρας, η ίδρυση Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να αποφοιτήσουν από τη Σχολή της Καλύμνου άξια στελέχη που θα στελεχώσουν την ναυτιλία της χώρας μας και θα συνεχίσουν την παράδοση των ναυτικών των νησιών μας» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Σαντορινιός ευχαρίστησε τον δήμο Καλύμνου και τον δήμαρχο για τη συνεργασία, ώστε αυτό το άρθρο να μη νομοθετηθεί στο κενό. Όπως πρόσθεσε έχουν βρεθεί, ήδη, οι χώροι που θα στεγαστεί η σχολή και με τη στήριξη του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προχωρούν γρήγορα όλα τα επιμέρους ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και τη στελέχωσή της.

«Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και την ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, υλοποιούνται δύο από τις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους νησιώτες και ιδίως προς του Καλύμνιους κατοίκους» υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός.

Τέλος, σημείωσε πως «η σχολή της Καλύμνου αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ήταν ανάγκη να ιδρυθεί, όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, αλλά ως αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου