Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πάρτι γενεθλίων της ΑΕΚ στο Φάληρο, 2-1 τον Ολυμπιακό

Πάρτι γενεθλίων της ΑΕΚ στο Φάληρο, 2-1 τον Ολυμπιακό

Με τον καλύτερό τρόπο γιόρτασε η ΑΕΚ τα γενέθλιά της. Την Μ.Πέμπτη η Αθλητική Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως έγινε 93 ετών, και «έσβησε τα κεράκια» μέσα...


στο γήπεδο Καραϊσκάκη, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα σκορ που, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, της δίνει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Οι Αραούχο στο 6' και Πατίτο στο 64' τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», ο Φιγκέιρας στο 13' ισοφάρισε προσωρινά για τους «ερυθρόλευκους».

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» από την αρχή. Μόλις στο 1ο λεπτό η σέντρα σουτ του Ρέτσου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Και μόλις στο 6ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, με μια εξαιρετική και «δουλεμένη» κομπίνα στο φάουλ, όταν ο Μάνταλος έστειλε κάθετα την μπάλα στον Αραούχο κι αυτός με τη μια την έστειλε στα δίχτυα.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό ήταν ότι ισοφάρισε γρήγορα. Αφού στο 11' γλίτωσε και δεύτερο γκολ (ο Αραούχο απέναντι στον Καπίνο απέτυχε να κάνει το 0-2), στο 13' ο Σεμπά με κεφαλιά «πάσαρε» στον Φιγκέιρας κι αυτός με ωραίο σουτ άφησε «άγαλμα» τον Ανέστη κι έκανε το 1-1. Στο 22' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι με σουτ του Μάριν. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 42', όταν Ρομαό και Φορτούνης απέτυχαν διαδοχικά να σκοράρουν.

Ο εξαιρετικός ρυθμός των δύο ομάδων στο α' ημίχρονο, έπεσε στο β' ημίχρονο. Ωστόσο, η ΑΕΚ έδειξε να πατάει καλύτερα και «χτύπησε» πάλι με μια στημένη φάση. Στο 64' και από κόρνερ, ο Πατίτο βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή, κοντρόλαρε με την άνεσή του(!) και «εκτέλεσε» τον Καπίνο. Δύο λεπτά αργότερα και από γύρισμα του Φορτούνη, ο Σεμπά απέτυχε από καλή θέση να ισοφαρίσει.

Στο 69' ο Μάνταλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Καπίνο. Και κάπου εκεί έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε δυνάμεις για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση και η ΑΕΚ φρόντισε να αφήσει τον χρόνο να κυλήσει υπέρ της. Το ματς τέλειωσε με τους παίκτες του Χιμένεθ να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάριν, Ρομαό - Σιμόες, Μάνταλος, Βράνιες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρομαό, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Μάριν (79' Μάρτινς), Ελιουνούσι, Σεμπά,Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Αραούχο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια των ημιτελικών:

ΤΕΤΑΡΤΗ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

ΠΕΜΠΤΗ
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 26 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και 27 Απριλίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου