Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Μουσική Τριλογία» στα ιστορικά μνημεία του Κούλε και του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

«Μουσική Τριλογία» στα ιστορικά μνημεία του Κούλε και του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών που έχει οριστεί η 18η Απριλίου, η Εκκλησία, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα...



 Ηρακλείου, ο δήμος Ηρακλείου και η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου οργανώνουν «μουσική τριλογία» στα ιστορικά μνημεία του Κούλε και του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών.

Πρόκειται όπως επισημάνθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, για σημαντικές συναυλίες με αναγνωρισμένους διεθνώς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις-συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 21 Απριλίου στο Ενετικό Φρούριο Κούλε και στις 28 Απριλίου στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών.

Ειδικότερα, στις 18 Απριλίου στον Κούλε, με τίτλο «Από το πάθος στην Ανάσταση», θα πραγματοποιηθεί συναυλία βιολοντσέλου με τον διεθνούς φήμης σολίστα Άλαν Μπλακ, με τη συμμετοχή των Αγγελή Ζαϊμάκη (βιολοντσέλο) και Δημήτρη Ζαϊμάκη (πιάνο). Στις 21 Απριλίου στον Κούλε, με τίτλο «Με την φωνή του τσέλου», θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ήβη Παπαθανασίου και τον Κώστα Χαρδά. Τέλος, στις 28 Απριλίου στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών με τίτλο «Άρωμα ήχων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους «The Zaimakis family».

Στη συνέντευξη, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, ο εφημέριος του ναού του Αγ. Πέτρου π. Εμμανουήλ Ζερβάκης, η αρχαιολόγος υπεύθυνη του τμήματος βυζαντινών μνημείων της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου Ελένη Κανάκη, τόνισαν τη σημαντικότητα των εκδηλώσεων-συναυλιών στην αξιοποίηση και φιλοξενία τους στα ιστορικά μνημεία της πόλης, αλλά και στη γιορτή της παγκόσμιας ημέρας των μνημείων. Όλοι επίσης ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τη δωρεάν παρουσία τους, όπως και την καλλιτεχνική διευθύντρια των εκδηλώσεων Ιωάννα Γιάνναρη, η οποία, όπως αναφέρθηκε, πέρα από τη δωρεάν προσφορά της, είχε και την ιδέα της διοργάνωσης, που έγινε αποδεκτή με χαρά από τους εκπροσώπους των φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου