Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Η ελληνική αποστολή παρέλαβε το Άγιο Φως

Η ελληνική αποστολή παρέλαβε το Άγιο Φως

"Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη" ευχήθηκε...



 ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι "αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο".

Ολόκληρη η αντιφώνηση του υφυπουργού Εξωτερικών είναι η ακόλουθη:

"Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παραλαμβάνω από τα χέρια του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ το Άγιο Φως, έχοντας παρακολουθήσει, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης με την ελληνική αντιπροσωπεία, στον Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός -παγκοσμίου συμβόλου της Ορθοδοξίας- και έχοντας βιώσει μαζί με πολλούς άλλους πιστούς αυτές τις μοναδικές στιγμές.
Το Παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοφίλου Γ΄, συνεχίζουν τον από αιώνων αγώνα τους με θυσία, εγκαρτέρηση και ψυχραιμία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται και σήμερα η περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί πάντοτε αρωγός, στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από το χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο πνευματικός του ρόλος. Η βοήθεια στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου αλλά και η περαιτέρω συνδρομή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρηση των ιερών προσκυνημάτων είναι η ελάχιστη προσφορά ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής.

Μακαριώτατε,

Είμαι βέβαιος, ότι αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο.

Εύχομαι, Μακαριώτατε, το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη!

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!".




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου