Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Κακά μαντάτα για εκατομμύρια χρήστες iPhone με τη νέα iOS ενημέρωση

Κακά μαντάτα για εκατομμύρια χρήστες iPhone με τη νέα iOS ενημέρωση

Η επερχόμενη ενημέρωση 10.3.2 του λειτουργικού της Apple, iOS, δε θα είναι πολύ ευχάριστη για αρκετούς χρήστες. Η Apple κάνει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο: σταματά την υποστήριξη...



των παλαιότερων iPhone συσκευών στη μέση της "ζωής" του iOS 10.

Οι δύο δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 10.3.2 που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα δεν είναι διαθέσιμες για τα 32-bit συστήματα, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει με καμία προηγούμενη έκδοση.



Αυτό σημαίνει ότι η ενημέρωση 10.3.2 δε θα γίνει διαθέσιμη για περίπου 43,7 εκατ. χρήστες iPhone, που χρησιμοποιούν ακόμα το iPhone 5 και iPhone 5c. Αυτές είναι οι τελευταίες συσκευές iPhone 32-bit, που τρέχουν με το iOS 10 και θα μείνουν για πάντα στην έκδοση 10.3.1. Η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία δήλωση γι' αυτό.

Το γεγονός ότι οι αρκετά παλιές αυτές συσκευές είχαν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν στο iOS 10 αποτελεί ένα από τα προτερήματα που προσφέρει η Apple σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπου η υποστήριξη παλαιότερων συστημάτων είναι πολύ μικρότερη. Απ' ό,τι φαίνεται όμως, η Apple το σταματά αυτό και μάλιστα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του iOS 10.




Το νούμερο των χρηστών που θα επηρεαστούν προκύπτει από τα νούμερα της BMO Capital Markets, όπου σημειώθηκαν 715 εκατ. ως σύνολο για τη βάση χρηστών iPhone τον Δεκέμβριο 2016 σε συνδυασμό με τα νούμερα της Mixpanel για τα ενεργά iPhone 5 και 5c μοντέλα με 3,77% και 2,34% (σύνολο 6,11%).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου