Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Τι να φάτε μετά το αρνί και το κοκορέτσι για να μην πάρετε θερμίδες!

πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα είναι πιθανότατα η μέρα της μεγαλύτερης διατροφικής... κραιπάλης του έτους! Το πασχαλινό τραπέζι είναι γεμάτο με τους πιο νόστιμους πειρασμούς...



με το σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι φυσικά να έχουν την... τιμητική τους.

Αλλά όποιος αρνηθεί ότι αυτή η υπερβολική κρεοφαγία του Πάσχα δεν τον γεμίζει... τύψεις για τις θερμίδες που παίρνει, θα είναι ψεύτης. Μια έρευνα από Σουηδούς ερευνητές, ίσως να μας δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, μελετούσαν τις επιπτώσεις στην υγεία για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους μετά από ένα πολύ λιπαρό γεύμα!

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονταιlingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα επάνω σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!


Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.



Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου