Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Πάσχα 2017: Τυχεροί οι εκδρομείς! Πώς θα είναι το τριήμερο

Καιρός - Πάσχα 2017: Τυχεροί οι εκδρομείς! Πώς θα είναι το τριήμερο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γίνει το ψήσιμο του οβελία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός σε ολόκληρη την επικράτεια...



θα είναι αίθριος με τάσεις επιδείνωσης απο αργά το απόγευμα.

Όπως τονίζει στο Newsit.gr ο μετεωρολογος Κωνσταντίνος Λαγουβαρδος, ο καιρός
θα χαλάσει απο το βράδυ της Κυριακής στα βόρεια της χώρας και σταδιακά μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα η κακοκαιρία θα επεκταθεί και νοτιότερα με σποραδικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στο βόρειο Αιγαίο.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός  θα είναι γενικά αίθριος με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικων βροχών στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου αλλά και στην Αττική κυρίως τις απογευματινές ώρες ενώ το Μεγάλο Σάββατο η καλοκαιρία θα συνεχιστεί με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά.

Για τους εκδρομείς που θα επιλέξουν νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα,οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα είναι ισχυροί,κυρίως βόρειοι εντάσεως 3-4 μποφόρ,με το σκηνικό να αλλάζει απο την Δευτέρα,κυρίως στο βόρειο Αιγαίο όπου οι άνεμοι ενδεχομένως να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.



Μεγάλη Παρασκευή

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια και τοπικά μέχρι και 6 μποφόρ. Προβλέπεται επίσης μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου