Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Εντός του 2018 το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων



Εντός του 2017 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα...

 με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας κατά τη διάρκεια παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία.

Πρόσθεσε ότι «πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα».

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια και είναι επίσης καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόλους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια οδός, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης.

Συμπλήρωσε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας.




Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου