Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πήρε το ροζ φύλλο ο Ολυμπιακός, 71-62 τη Φενέρμπαχτσε

Πήρε το ροζ φύλλο ο Ολυμπιακός, 71-62 τη Φενέρμπαχτσε

O Oλυμπιακός, έστω κι αν καρδιοχτύπησε τους οπαδούς του στο τέλος, πήρε τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, κλείνοντας έτσι με νίκη τον πρώτο γύρο της Euroleague.


Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 71-62 των Τούρκων, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και αύξησαν το ρεκόρ τους στο 10-5, αναγκάζοντας το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς στην έκτη του ήττα στη διοργάνωση (9-6).

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Λοτζέσκι με 14 πόντους, ενώ από την αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Βέσελι, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μισό του αγώνα και, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, κράτησαν τη Φενέρ στους 21 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με διαφορά 19 πόντων (40-21).

Πάντως στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Τούρκους να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να ξαναμπούν δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ωστόσο, αν και οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους από το -20, κατάφερε, έστω και με αγχωτικό τρόπο, να πάρει το ροζ φύλλο, παρα το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γιώργο Πρίντεζη και Δημήτρη Αγραβάνη, οι οποίοι ήταν εκτός 12αδας.


Τα δεκάλεπτα: 
18-9, 40-21, 58-40, 71-62


Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Μαραγκός, Αθηναίου.


Η δωδεκάδα της Φενέρ: Χερσέκ, Ούντο, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Σλούκας, Αρνά, Νάναλι, Ουγκουρλού, Βέσελι, Κάλινιτς, Ντίξον, Ντατόμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου