Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο χιονιάς ήρθε για να μείνει! Πρόγνωση

Καιρός: Ο χιονιάς ήρθε για να μείνει! Πρόγνωση

Ο χιονιάς ήρθε για να μείνει τουλάχιστον έως και το Σάββατο. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και ο ολικός παγετός θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά...



 του καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Για σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι ως εξής:
Θα πέφτει πυκνό χιόνι σε όλη την ανατολική και νότια χώρα. Ο άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές με παγετό στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μάλιστα κατά τόπους θα είναι ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγη συννεφιά που θα είναι αυξημένη το πρωί με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι βορειάδες 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 6 έως 4 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το πρωί με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο και μπορεί να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 9 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο από μειον 5 έως 4 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιονοπτώσεις κατα τόπους πυκνές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά. Μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι, βορειάδες έως και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 3 έως 7 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι και ίσως καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα το χιόνι θα πυκνώσει και μάλιστα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως και 9 μποφόρ και η θερμορασία από 3 έως 10 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο από το απόγευμα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Συννεφιά με χιονόνερο και χιόνι. Καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως και 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Πυκνό χιόνι κατά περιόδους. Ανεμοι βορειάδες έως και 9 μποφόρ κατά τόπους και θερμοκρασία από μηδέν έως 4 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγη συννεφιά και πιθανότητα να χιονίσει αλλά ελαφρά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 3 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2016


Στα Δυτικά και βόρεια λίφη συννεφιά τοπικά αυξημένη στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με χιόνια που θα είναι πυκνά στην Ανατολική Θεσσαλία,την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο τα νησά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι, βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα αναοτλικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και ισχυρός παγετός στα δυτικά κεντρικά και τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου