Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Πάτρα - Γιάννενα: Στην κυκλοφορία αύριο μεγάλο τμήμα της Ιονίας Οδού

Πάτρα - Γιάννενα: Στην κυκλοφορία αύριο μεγάλο τμήμα της Ιονίας Οδού [vids]

Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη επίσημη παράδοση τμήματος της Ιόνιας Οδού. Η αρχή θα γίνει με το τμήμα Κουβαράς - Αμφιλοχία...

παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και αναμένεται να έχει χαρακτήρα πανηγυρικό. Έτσι στις 15.00 το μεσημέρι οι πρώτοι οδηγοί που θα περάσουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59χλμ. Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που θα δουν να μικραίνει σιγά-σιγά η χρονοαπόσταση. Η καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός είναι βορειότερα.


Μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.

Καλά νέα έχουμε και στο βόρειο τμήμα Καμπή-Πέρδικα καθώς το τμήμα των 50 μέτρων στον Γυμνότοπο παραδόθηκε πριν μία εβδομάδα και σε λίγες μέρες έχει προχωρήσει με εκπληκτικούς ρυθμούς. Αν τα έργα συνεχίσουν με τέτοιους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε ολοκληρώσει και εδώ και να το δούμε να λειτουργεί. Για τον Μάρτιο θα μείνει το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα και ότι έχει απομείνει από το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου ολοκληρώνοντας τα έργα 10 και πλέον ετών.



Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου