Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

«Μπορούμε να πετύχουμε πολλά εντός και εκτός συνόρων»

Μπουρούσης: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά εντός και εκτός συνόρων»

Ο Γιάννης Μπουρούσης συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε MVP της 12ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών.

Συγκεκριμένα, ο σέντερ του Παναθηναϊκού είχε στην νίκη της ομάδας του επί του Ρεθύμνου (116-83) απολογισμό 23 πόντους (7/7 βολές, 5/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κερδισμένα φάουλ και ένα κλέψιμο σε 18 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν που ο Έλληνας διεθνής κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Μπουρούσης μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την ανάδειξή του σε MVP της 12ης αγωνιστικής τόνισε: «Όπως είπα και την πρώτη φορά που αναδείχθηκα MVP της αγωνιστικής, αποτελεί μεν τιμή το γεγονός αυτό, αλλά για μένα οι ατομικές διακρίσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και στο τέλος της σεζόν να έχει πετύχει τους στόχους της, ανεξάρτητα με το ποιος παίζει καλά».

Ο 33χρονος άσος του «τριφυλλιού» σχολίασε την πολύ καλή εικόνα της ομάδας του στους τελευταίους αγώνες λέγοντας: «Η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και αυτό είναι το σημαντικό. Είχαμε πει από την αρχή της χρονιάς πως είμαστε μια νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να "δέσει" και να βγάλει στο παρκέ όλα αυτά που μπορεί. Αντιμετωπίσαμε τις ατυχίες με τον Τζέιμς και τον Γκιστ που μας πήγαν κάπως πίσω, αλλά μετά την επιστροφή του πρώτου και τις υπόλοιπες προσθήκες έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τον εαυτό μας ως ομάδα.

Στην Ευρωλίγκα μετράμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες με τρεις πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο. Με αντίπαλο τη Μπασκόνια μπορεί να μην ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, αλλά η ουσία είναι ότι κερδίσαμε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη φάση να κερδίζεις, ακόμη και όταν δεν είσαι πολύ καλός. Επίσης, στο πρωτάθλημα, με εξαίρεση τον αγώνα στα Τρίκαλα, παίζουμε αρκετά καλά. Θέλουμε να συνεχίσουμε αναλόγως σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Τέλος, ο Μπουρούσης, απαντώντας σε ερώτηση για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός φέτος, είπε: «Μιας και αναφερθήκατε στους φιλάθλους μας, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Είναι παντού και πάντα δίπλα μας και μας δίνουν δύναμη.

Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός πάντοτε στοχεύει στην κορυφή. Η διοίκηση κάνει μεγάλη επένδυση στην ομάδα και τη στηρίζει με κάθε τρόπο. Θεωρώ πως διαθέτουμε ρόστερ και προπονητή ανωτάτου επιπέδου και μπορούμε να πετύχουμε πολλά εντός και εκτός συνόρων. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η πραγματικότητα είναι πως βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, πάντα στοχεύουμε στη νίκη και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου