Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Θα χιονίσει και στην Αθήνα!

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Θα χιονίσει και στην Αθήνα!

Λευκή Πρωτοχρονιά θα δουν πολλές περιοχές της χώρας αφού σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, ο καιρός θα χαλάσει από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά, τις πυκνές...



 κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής Ελλάδας αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες 8 και 9 μποφόρ στα πελάγη και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1. Αύριο Τετάερτη (28-12-2014)


Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σιγά σιγά σε πεδινές περιοχές στην Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Ευβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική και βόρεια).

Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.

Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια

2. Από την Πέμπτη (29-12-2016) έως και το Σάββατο (31-12-2016)


Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Το Σάββατο βαθμιαια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή (30-12-2016).

Γ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδια και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου