Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Απανθρακωμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης.


Το λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκε καμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εντός του αυτοκινήτου υπήρχε μια απανθρακωμένη σορός.

Λίγη ώρα μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.




Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.
Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Δείτε το καμένο αυτοκίνητο




Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

"Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση" είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.

"Οι έρευνες συνεχίζονται" τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγωγής τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα.



Πηγή:Reuters, BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου