Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Σχέδιο για 150.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας έως το 2020



Σχέδιο για τη δημιουργία 100.000 - 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος την τριετία 2018 - 2020 παρουσίασε στους επικεφαλής των δανειστών η αναπληρώτρια...



 υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Πληροφορίες από την κυβέρνηση ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ότι τεχνογνωσία αλλά και χρηματοδότηση του φιλόδοξου προγράμματος, ύψους 3 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να προέλθει από την Παγκόσμια Τράπεζα. Μάλιστα, στόχος είναι το συγκεκριμένο δάνειο να εξαιρεθεί από τον υπολογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων και για τον λόγο αυτό, την τελική διαπραγμάτευση θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του διαδικτυακού περιοδικού politico, το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας με στόχο την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως είναι η μακροχρόνια ανεργία, η ανταγωνιστικότητα και η κοινωνική προστασία, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, o οποίος ξεκαθάρισε ότι η τελική έγκριση δανείων δίνεται από το συμβούλιο των εκτελεστικών διευθυντών της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνάντησης από την πλευρά των θεσμών υπήρξε κοινή κατανόηση για το μέγεθος του προβλήματος και αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης, όμως το καθαρά οικονομικο-δημοσιονομικό σκέλος της πρότασης δεν τέθηκε στο τραπέζι.

Στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται η δημιουργία 50.000 – 75.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο μέσω των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, καθώς και άλλων 50.000 - 75.000 θέσεων με στόχευση σε ειδικές ομάδες ανέργων, όπως είναι νέοι 22 - 29 ετών με πολύ υψηλά προσόντα (προκειμένου να ανασχεθεί το «brain drain») και άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών που παραμένουν για μεγάλο διάστημα εκτός αγοράς εργασίας.




Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου