Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συνολικά 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία



Συνολικά 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών παρακολουθούν μαθήματα στα ελληνικά σχολεία σύμφωνα με την Κομισιόν που χρηματοδοτεί ειδικό...



εκπαιδευτικό πρόγραμμα ύψους 2,8 εκατ. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας μέσω της χρηματοδότησης εξασφαλίζει καθημερινά τη μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα πλησιέστερα σχολεία.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ο εφοδιασμός με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως τετράδια, στυλό, μολύβια και άλλα σχολικά είδη. Οι συνοδοί λεωφορείων του ΔΟΜ, που εργάζονται στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, συμβάλλουν καθημερινά στην ασφαλή και οργανωμένη μεταφορά των παιδιών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 61 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά σε 94 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κέντρα φιλοξενίας.

Από τα 2.500 παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στην Ελλάδα, πάνω από 1.000 παιδιά από άλλα 11 κέντρα φιλοξενίας έχουν ενταχθεί στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις αρχές του 2017. Παιδιά προσφύγων που διαμένουν σε καταυλισμούς και σε αστικές περιοχές παρακολουθούν μαθήματα μη επίσημης εκπαίδευσης.

Η Κομισιόν διαπιστώνει βελτίωση στο ζήτημα της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στα σχολεία μετά και την ψήφιση τον Αύγουστο του νομοθετικού πλαισίου.

2,8 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση


Όπως δήλωσε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης η Κομισιόν στέκεται αρωγός των αρχών «συμβάλλοντας στην εφαρμογή του προγράμματος και συγχρηματοδοτώντας τη μεταφορά των παιδιών και τη διανομή σχολικών ειδών, συνολικής αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος Έκτακτης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αυτό συμπληρώνει την υποστήριξή μας σε προγράμματα μη επίσημης εκπαίδευσης για περισσότερα από 9.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Πριν από τέσσερις μήνες βρεθήκαμε απέναντι σε μία κατάσταση που προκαλούσε ανησυχία και προβληματισμό. Χιλιάδες παιδιά δεν είχαν πρόσβαση στο ελληνικό σχολείο, γεγονός που επιδείνωνε τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Σήμερα, είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε μία αισθητά πιο βελτιωμένη εικόνα, καθώς τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο είναι πλέον χιλιάδες και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ Γουίλιαμ Λέισι Σουίγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου