Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στα 5 δισ. οι συνδρομητές δικτύων κινητής τηλεφωνίας στα μέσα του 2017



Τα 5 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν και να ξεπεράσουν κατά τα μέσα του 2017 οι μοναδικοί συνδρομητές σε δίκτυα...



 κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με μελέτη του GSMA που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2017.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί στα 5,7 δις έως το 2020, αντιπροσωπεύοντας τα 3/4 του πληθυσμού του πλανήτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περιοχές της γης, που θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο αριθμό νέων συνδρομητών κινητής, βρίσκονται στην Ασία. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η Ινδία, που από - μόνη της - θα μετρά 310 εκατ. συνδρομητές σε δίκτυα κινητών επικοινωνιών, μέχρι το 2020.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παγκοσμίως, επενδύουν σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), με τις σχετικές επενδύσεις να προϋπολογίζονται στα επίπεδα των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τη μελέτη του GSMA , από το 2010 οι πάροχοι, διεθνώς, έχουν επενδύσει στην αναβάθμιση των δικτύων κεφάλαια άνω του 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση, μέχρι τα τέλη του 2016, υπήρχαν 4,8 δισ. μοναδικοί συνδρομητές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και περίπου 7,9 δισ. συνδέσεις SIM . Περισσότερο από το ήμισυ των συνδέσεων και συγκεκριμένα το 55%, «έτρεχε» σε δίκτυα 3G/4G, με το ποσοστό τους να εκτοξεύεται σε περίπου τρία τέταρτα έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου