Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εικοσιτετράωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών



Πανελλαδική απεργία ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί που απασχολούνται ως...



ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στις 13.00 προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους γιατρούς, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το νέο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν στο «απυρόβλητο» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

Όπως τονίζει, αν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλισή του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης, επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά. «Το ύψος της δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών. Τριπλασιάζεται, σχεδόν, το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών, αφού αυξάνεται σταδιακά από 6,67% στο 20%. Επιβάλλονται εισφορές 20% στους άνεργους γιατρούς που ασφαλίζονται υποχρεωτικά, π.χ. ειδικευόμενοι που είναι στην αναμονή από το ένα κομμάτι της ειδικότητας στο άλλο», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου