Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός! "Καθάρισε" τον Ατρόμητο ο Φορτούνης

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά με ανατροπή ο Ολυμπιακός! `Καθάρισε` τον Ατρόμητο ο Φορτούνης

Νίκη-πρόκριση με την υπογραφή του Κώστα Φορτούνη ήταν αυτή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Περιστέρι, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. 



Το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 0-0 και οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν να χάνουν από τον Ατρόμητο με γκολ του Ντάουντα στο 46'. Ωστόσο, όταν μπήκε ο διεθνής μεσοεπιθετικός γύρισε το ματς με ασίστ στον Ρομαό (63') και με γκολ δικό του (71') κι έτσι με το 2-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας την τετράδα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό).

Το γκολ, με το οποίο προηγήθηκε ο Ατρόμητος, δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο Κιβρακίδης ήταν σε θέση οφσάιντ πριν δώσει την ασίστ στον Ντάουντα. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο, ύστερα από το αρχικό μούδιασμα, αντέδρασε, ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Φορτούνη και ο διεθνής Έλληνας άσος του Ολυμπιακού "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τους Περιστεριώτες. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντα Κόστα στο 83'. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και ήταν αυτός που κυνήγησε με αξιώσεις το γκολ. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος ήταν παντελώς ακίνδυνος και προσπαθούσε να "χτυπήσει" (ανεπιτυχώς) στις αντεπιθέσεις. Στο 8' το σουτ του Ελιουνούσι εξουδετερώθηκε από τον Γκορμπούνοφ και στο 24' ο Ανσαριφάρντ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν σε ετοιμότητα. Αυτές ήταν οι μοναδικές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος.



Με την έναρξη του β' ημιχρόνου (46'), ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ. Ο Κιβρακίδης έφυγε από δεξιά (σε θέση οφ-σάιντ), γύρισε προς την περιοχή και ο επερχόμενος Ντάουντα από κοντά έκανε το 1-0. Ο Μπέντο αναγκάστηκε να περάσει στο παιχνίδι τον Φορτούνη κι αυτός με μια ασίστ κι ένα γκολ γύρισε το ματς. Στο 63' εκτέλεσε φάουλ και ο Ρομαό με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ το 71' και σε σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, με τον Ολυμπιακό να "σφραγίζει" την πρόκριση του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (89' Λαζαρίδης), Λημνιός (81' Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (55' Λε Ταλέκ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό, Ανδρούτσος (80' Ρέτσος), Μανθάτης (85' Νικολάου), Ελιουνούσι (55' Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου