Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έκτακτο ραντεβού Σταθάκη με την Τρόικα για τη ΔΕΗ

Έκτακτο ραντεβού Σταθάκη με την Τρόικα για τη ΔΕΗ

Στη νέα συνάντηση θα μετάσχει και ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης


Νέα συνάντηση θα έχει στις 8 το βράδυ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης,με τους επικεφαλής της Τρόικας, για τα ενεργειακά.

Αν και το επόμενο ραντεβού είχε οριστεί για την Παρασκευή, η κρίσιμη κατάσταση της ΔΕΗ ανάγκασε την ελληνική πλευρά να πραγματοποιήσει συνάντηση, με συμμετοχή και του πρόεδρού της, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Κεντρικό ζήτημα είναι η διαδικασία επίτευξης του στόχου για τον οποίο έχει δεσμευθεί η χώρα μας, που αφορά στη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ σε επίπεδα κάτω του 50% στην παραγωγή ρεύματος και στην προμήθεια ρεύματος μέχρι το 2020.

Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι οι δημοπρασίες NOME είναι ένα επαρκές μέσο για να επιτευχθεί ο στόχος, με ένα ρυθμό μεταβολής μεριδίων 10% το χρόνο. Επίσης, η ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσει στους θεσμούς τον σχεδιασμό της για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος περιλαμβάνει κυρίως τη δημιουργία και πώληση θυγατρικών εταιρειών, με αναλογικό πελατολόγιο, στον τομέα της προμήθειας, αλλά και τις συμπράξεις στον τομέα της παραγωγής.

Πιθανότητα οι δύο προτάσεις, δηλαδή ΝOME και πώληση πελατολογίου μέσω θυγατρικών, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Ωστόσο, η ΔΕΗ εκτιμά ότι τα NOME είναι καταστροφικά.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν έχει ανοίξει θέμα δομικών μέτρων και το υπουργείο δεν το συζητάει.





Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου